Scroll to top

Top

Geen reacties

Schrijf je in op Euromentors, het netwerk voor mentors en digitale start-ups in Europa

Gepost op 22/11/2014
Schrijf je in op Euromentors, het nieuwe netwerk voor mentors en start-ups in Europa

Deze week waren we te gast in het Europees parlement voor de lancering van een nieuw netwerk “Euromentors Association for Digital Entrepreneurs” of gewoonweg “Euromentors“. Zoals je al uit de naam kan afleiden, heeft dit netwerk als doel een Europees netwerk op te richten bestaande uit mentors  voor digitale start-ups om digitaal ondernemerschap te stimuleren. Dit netwerk wordt ondersteund door tal van organisaties zoals de Europese Commissie, The European Young Innovators Forum maar ook door bedrijven zoals Deloitte.

Europa een drijvende kracht achter digitale innovatie en ondernemerschap?

In 2010 heeft Europa een 10 jaar plan uiteen gezet genaamd Europe 2020, de bedoeling hiervan is om tegen 2020 terug naar gezonde duurzame economische en sociale groei te gaan. Eén van de hoofdinitiatieven van Europe 2020, is de The Digital Agenda for Europe (DAE). Met de Digitale Agenda wil de Europese Commissie digitale geletterdheid, technologieën en ondernemerschap promoten in Europa. Europa heeft daarvoor al heel wat financiële middelen ter beschikking gesteld, zo is er 80 miljard Euro beschikbaar voor onderzoek naar nieuwe technologieën maar nu is er dus ook een mentornetwerk voor digitale ondernemers.

Euromentors in praktijk

Euromentors heeft niet de ambitie om op lokaal niveau tal van nieuwe mentor activiteiten op te zetten, deze bestaan al. Het doel van Euromentors is om kruisbestuiving te genereren tussen deze verschillende lokale organisaties en dankzij dit informatie en ideeën te delen maar ook schaalvoordelen te generen. Er zullen ook tal van evenementen georganiseerd worden om verschillende partijen met elkaar in contact te brengen, zo kunnen ondernemers en lokale mentorship organisaties hun noden en behoeften aankaarten bij de beleidsmakers. Er zijn al 9 lokale organisaties aangesloten, in België is Betacowork mee in het project gestapt.

Wij hopen in ieder geval dat dit nieuwe netwerk haar doel bereikt en dat digitaal ondernemerschap beter gestimuleerd wordt dankzij de samenwerking tussen verschillende nationale organisaties. Je kan je vandaag al registreren als mentor als je wil bijdragen aan het project, je moet dan natuurlijk al ervaring hebben in het begeleiden van start-ups. Als je zelf een start-up aan het uitbouwen bent, hou dan zeker dit initiatief in het hoog, je zal er kunnen beschikken over zeer waardevol advies en mentoring.

 

Stay Tech’d

Antoine Smets

Plaats reactie

schrijf-je-in-op-euromentors-het-netwerk-voor-mentors-en-digitale-start-ups-in-europa