Scroll to top

Top

Geen reacties

Scarlet schaft als eerste roaming kosten volledig af!

Gepost op 27/04/2016
Scarlet schaft als eerste roaming kosten volledig af!

Afgelopen week wist Scarlet de wereld te verwarren door te verkondigen dat ze vanaf heden ook zonnecrème en snorkels zullen verkopen. Vandaag wordt dit alles duidelijk; vanaf vrijdag bel en surf je gratis op vakantie binnen Europa met Scarlet dankzij de afschaffing van roaming kosten bij de telecom operator. De boodschap luidt; ‘we blijven een telecom operator, daarom gaan we vanaf vandaag ook deze zomer producten verkopen aangezien we toch iets moeten verdienen aan onze klanten’.

Scarlet maakt deel uit van de Proximus groep en is de eerste die volledig komaf maakt met deze roaming kosten. Scarlet focust zich tot op heden vooral op prijsbewuste mensen die enkel betalen voor wat ze effectief gebruiken. Vandaag lijken ze met deze actie hun scope een hele nieuwe dimensie te geven. Wie is er niet geïnteresseerd om volledig gratis te kunnen bellen en surfen in het buitenland? Andere providers zoals Mobistar, Mobile Vikings, Base etc. wisten enkele weken al berichtgeving uit te zenden dat ze hun roaming tarieven zullen aanpassen. Scarlet gaat net dat tikkeltje verder en schaft ze gewoon radicaal af. Vanaf Juni 2017 zal dit bij wet verplicht worden binnen Europa, maar deze actie meer dan een jaar op voorhand implementeren is toch wel straf vinden we.

Roaming

Dure rekeningen na een citytrip of een weekje in het buitenland? We kennen allemaal wel dat onprettige gevoel waarna we wel eens durven gaan klagen bij onze operator. Vandaar ook de wetgeving die vanaf 15 Juni 2017 zal intreden die men uitdrukt met de afkorting RLAH “Roam Like At Home”. Dit houdt concreet in dat elke Europese inwoner gratis telefonie en internet zal kunnen gebruiken binnen de Europese landen. Deze regel zal zowel gelden voor surfen (data), als voor bellen en SMS’en en zal ook door elke mobiele operator moeten ingevoerd worden.

Uit onderzoek blijkt dat 99% van de Belgen die minder dan vier dagen op vakantie gaan binnen Europa verblijven. 83% van de Belgen blijft binnen Europa wanneer ze meer dan vier dagen op vakantie gaan. Ook zet 45% van onze bevolking hun roaming volledig af in het buitenland en 40% verbruikt helemaal geen data. Belgen verkiezen vandaag nog liever enkel data te verbruiken via wifi omdat dit gratis is in de meeste gevallen. Met Scarlet hoef je daar niet meer van wakker te liggen, want de tarieven zijn identiek aan die van in België.

Competitie

Eerder al wisten andere mobiele operatoren hun buitenlandse tarieven aan te passen of pakketten aan te bieden die je kunt kopen om naar het buitenland te gaan (verplicht vanaf 30 April). Zo wisten bijvoorbeeld Mobile Vikings , Mobistar, Telenet,… Hun internationale tarieven naar beneden aan te passen. Mobistar kondigde eerder al aan de roaming kosten volledig af e schaffen voor prepaid klanten. Andere operatoren zoals Proximus bijvoorbeeld bieden hier bovenop een verbeterde Travel-formule aan. Een travel formule kan je ofwel op dagelijkse basis aanschaffen (Daily travel pass) als op regelmatige basis. Zo zal je x EUR betalen voor een pakket om internationaal te surfen, bellen en SMS’en.

Aanbod

Scarlet is de eerste die volledig komaf maakt met deze kosten. Wanneer de klant zijn gsm in het buitenland binnen de EU gebruikt, wordt zijn/haar verbruik (in minuten, sms ‘en of data) eerst afgetrokken van de minuten, sms’en en data inbegrepen in zijn/haar abonnement, zonder enige extra kost. Als de klant zijn maandelijks volume overschrijdt, gelden de nationale tarieven (€ 0,16 per minuut, € 0,07 per SMS en € 0,05 per MB). Alsof je je gsm in België zou gebruiken. De klanten met een prepaidkaart zullen ook binnen de EU aan hetzelfde tarief kunnen bellen, sms’en en surfen als in België (€ 0,10 per minuut, € 0,04 per sms en € 0,10 per MB). De bonus die klanten ontvangen wanneer ze herladen, zal wel enkel in België geldig zijn.

Klik hier om het aanbod van Scarlet ontdekken en bestellen en vertrek zorgeloos op vakantie deze zomer!

*Disclaimer: dit artikel is geschreven in samenwerking met Scarlet

Christophe Havermans

Plaats reactie

scarlet-schaft-als-eerste-roaming-kosten-volledig-af