Scroll to top

Top

Geen reacties

Scare or care apps: Safety first op MWC15

Gepost op 03/03/2015
Scare or care apps: Safety first op MWC15

Een kleine tendens die valt op te merken op MWC 2015 is het aantal toepassingen die zich wijden aan gevaar, ongeluk en rampen. De mediaberichten die worden verstuurd zijn in een doemende taal opgesteld die je laten geloven dat de wereld niet langer een veilige plaats is. Of ze dit ooit was is natuurlijk de vraag: een ongeluk zit soms in een klein hoekje ;)! Hieronder vinden jullie twee apps om veliger door het leven te gaan.

Safeture

Safeture heeft een aantal interessante features voor frequente reizigers. Het aggregeert nieuws uit 196 landen om je op de hoogte te stellen van lokale gevaren. Het brengt ook lokale alarmnummers onder in de app die je waar je ook bent rechtstreeks kan verbinden met de benodigde instanties. Met geolocatie kan je dan weer je locatie delen of een SOS uitsturen. Allemaal handige in-app features die gemoedsrust en persoonlijke veiligheid moeten garanderen, aldus hun website.

Safeture

De applicatie is beschikbaar via iOS en Android en kan je via deze link downloaden.

EmergencyNET

EmergencyNET wordt beschreven als een ‘complete mobile network in a backpack’ voor eerste hulpverleners. Het compacte mobiele netwerk moet ervoor zorgen dat wanneer normale mobiele bereikbaarheid wegvalt, in een kwestie van minuten een nieuw netwerk wordt opgesteld die hulpverleners de mogelijkheid geeft om verder te communiceren met mensen in nood. Noodzakelijk voor bijvoorbeeld brandweermannen of civiele hulpverleners innatuurreservaten. Samengevat: in gebieden die niet altijd een even stabiele netwerkconnectie hebben is het zonder meer nuttig.

Scare or care?

Er zijn meerdere benaderingen tot de kwestie van persoonlijke veiligheid: het hangt er maar vanaf hoe veilig je jezelf al voelde. Al deze apps kennen zeker hun functionaliteit. Volg deze post voor eventuele updates over meer ‘scare-or-care apps’.

Thomas Verhoef

Plaats reactie

scare-or-care-apps-safety-first-op-mwc15