Scroll to top

Top

Geen reacties

Samsung Galaxy Gear 2

Gepost op 08/07/2014
Samsung Galaxy Gear 2

De vriendelijke mensen van Samsung bezorgden ons recentelijk de Galaxy Gear 2 smartwatch ter review. We zijn altijd razend enthousiast wanneer we dit type van gadgets in ons handen geduwd krijgen, maar minder hadden jullie waarschijnlijk niet verwacht.

De Galaxy Gear 2 werd voorgesteld op Mobile World Congress dit jaar en was Samsung haar antwoord op de stijgende vraag naar smartwatches op de markt. Deze werd gelanceerd samen met de Galaxy Gear Fit fitnesstracker en de goedkopere Galaxy Gear Neo smartwatch. We schreven er al kort over in ons artikel over de toekomst van smartwatches.

Is deze smartwatch jouw tijd waard?

Wel, dat hangt er een beetje vanaf. Wat wij op zich een beetje spijtig vinden, is dat het deze smartwatch enkel met Samsung apparaten werkt. Heb je dus een Nexus 5 als smartphone, dan kan je, zonder wat ‘gefoefel’, deze Galaxy Gear 2 niet koppelen. Je bent dus op zich al verplicht een Samsung smartphone aan te schaffen. Is dit een bewust keuze van Samsung? Waarschijnlijk wel. Echter, Pebble en de nakende AndroidWear smartwatches zijn dan wel weer compatibel met de grote fabrikanten. Ben je dus niet meteen een Samsung smartphone fan, dan is deze Gear 2 niet meteen iets voor jou.

Los daarvan komt deze smartwatch met een aantal verfrissende nieuwtjes. Zo kan je dankzij de ingebouwde infraroodzender je televisie besturen, laat de ingebouwde ‘hartslagmeter je toe om, welja, je hartslag te meten, zorgt de ingebouwde camera voor degelijke foto’s en kan je dankzij de verschillende horlogebandjes de Gear 2 aan je smaak aanpassen. Ook kan je dankzij de ingebouwde bluetooth connectie draadloos naar muziek luisteren en is het apparaatje waterdicht en stofvast. Niet mis toch?

Qua vormgeving vinden we de Gear 2 er ook wel OK uitzien. Deze smartwatch is een stuk minder lomp dan de voorganger en is volgens ons ook wat verfijnder dan andere smartwatches op de markt. Wel voelt de Gear 2 wat plastiekerig aan. We wijten dit vooral aan de wat goedkoop ogende horlogeband.

Over batterijlevensduur hoor je ons niet meteen klagen. Bij een normaal gebruik hadden we gedurende een tweetal dagen onze lader niet nodig. Gegeven het opnieuw, en dit wordt meer en meer Samsung haar kenmerk, prachtige kleurenscherm is dit zeker niet slecht.

Om nog even terug te komen op het opladen, en meer bepaald de oplader van deze Galaxy Gear 2. De oplaadmodule vinden we zeker voor verbetering vatbaar. Het is een klein laadstationnetje dat je heel, geloof ons, makkelijk kwijt speelt. Een draadloos laadmechanisme zou pakken gebruiksvriendelijker zijn als je het ons vraagt…

De tijd is op!

Maak je dagelijks gebruik van een Samsung smartphone of tablet (nieuwere versies) en ben je op zoek naar een degelijke en mooi ogende smartwatch? Dan is de Galaxy Gear 2 waarschijnlijk wel iets voor jou. Het apparaat scoort goed op vlak van functionaliteit en ziet er ook nog eens goed uit. Echter, ben je op zoek naar een smartwatch, maar hou je niet meteen van de Samsung smartphones of tablets, dan raden we je aan om toch maar even naar een andere smartwatch te kijken.

De smartwatch markt is er één in volle opmars en er komen heel binnenkort een reeks modellen uit die op het eerste zicht baanbrekender zullen zijn dan deze Gear 2. We houden jullie hiervan sowieso op de hoogte.

Stay tech’d!

Overzicht scores

Look & Feel
7.5
Functionaliteiten
7
7.3

Middenmoter

Heb je een Samsung smartphone of tablet en ben je op zoek naar een degelijke smartwatch, dan raadden we je zonder teveel twijfel deze Galaxy Gear 2 aan. Voor de prijs van 275EUR heb je dit apparaatje rond je pols.
Ludwig

Plaats reactie

samsung-galaxy-gear-2