Scroll to top

Top

Geen reacties

Samsung experience days en het ontdekken van de S6 & S6 Edge

Gepost op 07/04/2015
Samsung experience days en het ontdekken van de S6 & S6 Edge

Vorige week waren we te gast op de Samsung experience days in de nekerhallen van Mechelen. Het onderwerp dat aan het meeste belang won was uiteraard de Samsung Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge. Wij konden het toestel testen en kregen een heleboel informatie. Wat maakt deze toestellen nu zo uniek en revolutionair?

De Samsung Edge heeft een revolutionair design

Het toestel is gemaakt uit metaal en 2.5 Gorilla Glass. Dit Gorilla glas maakt dat er nauwelijks krassen op het toestel kunnen komen. De Edge variant is het eerste dual-edge display ter wereld (2 schermen in één)! De fraaie curves zien er fantastisch uit en hebben hun eigen interface, de people edge. De people edge laat je toe je 5 belangrijkste contactpersonen te selecteren en een snelkoppeling te hebben naar deze personen aan de zijkant. Ook zal je wanneer iemand uit die lijst je oproept, de zijkant kunnen laten knipperen in een toegewezen kleur.

Een zeer fraaie camera

Een eerste opvallend iets bij de camera is dat deze over een snel opstartsysteem beschikt. Stel dat je bijvoorbeeld op een evenement bent waar je plots iets geks ziet dat je op foto wilt vastleggen. De vorige Samsung smartphones zullen vaak net die fractie van een seconde later zijn waardoor je het moment niet hebt kunnen opslaan. De Samsung S6 laat je toe de camera in 0,7 seconden op te starten! Test het zelf maar eens met jou smartphone.
Ook heeft de camera een F1.9 lens hetgeen toelaat altijd heldere foto’s en video’s te maken, zowel met de front- als met de backcamera. Zelfs in moeilijke lichtomstandigheden. Dankzij deze lens en de actieve HDR waarover de camera beschikt, zal het toestel 35% meer licht opnemen dan de concurrentie.
Een laatste specificatie van de camera is de OIS (Optical Image Stabilization). Deze functie zorgt ervoor dat je foto’s altijd scherp zullen zijn. Of je nu een foto neemt wanneer je zelf beweegt of wanneer je een bewegend object wilt vastleggen, de foto zal geen tekenen van waas vertonen.

Dat Samsung overtuigd is van zijn camera werd ons duidelijk wanneer we onderstaande stand zagen. Hier zette ze een Samsung S6 naar de iPhone 6 om de kwaliteit te kunnen vergelijken.

20150401_094929

Uw batterij in een mum van tijd opgeladen

De S6 toestellen kunnen super snel opladen. Door het toestel 10 minuten op te laden kan je het minstens 4 uur gebruiken! Wanneer je het toestel volledig wilt opladen zal dit een 80-tal minuten in beslag nemen. Ervaar ook het gemak van draadloos opladen: leg de Galaxy S6 (Edge) simpelweg op een compatibele oplaadpad om zonder kabel op te laden. Dit is een technologie die vandaag meer en meer aan aandacht wint. Ketens zoals Starbucks, IKEA en McDonalds zijn ondertussen al begonnen met het aanbieden van zulke oplaadpads om je smartphone op te laden tijdens het eten of shoppen.

mc donalds

Ook de hardware is van zeer hoge kwaliteit

De S6 en de S6 edge beschikken over een Samsung 64bit Exynos Octa-core processor die ervoor zorgt dat de apps veel sneller opengaan. Daarnaast is het ook nog eens veel energie-zuiniger. Daarnaast zorgt de 5.1” Quad HD Super AMOLED scherm (577 pixels per inch) voor een haarscherpe kijkervaring. De hoge helderheid bevordert bovendien ook nog eens het gebruik in direct zonlicht.

Zeer handige accessoires

Het meest frappante accessoire is de draadloze oplaadpad. Hiermee zal je je toestel draadloos kunnen opladen en dit zonder extra cover. Het beschikt over een rood en groen ledlampje die je de status van het opladen zal aangeven. Dit accessorie zal verkrijkbaar zijn voor minder dan 50 EUR.

Een ander leuk accessorie is de clear cover en clear view cover. Deze cover beschermt het toestel perfect zonder compromise op het design. De view variant geeft het toestel een futuristische look met zijn spiegel-effect.

galaxy_s6_edge_clear_view_cover_case

Het toestel zal vanaf 699 EUR verkrijgbaar zijn. Een mogelijks nadeel is dat het toestel net zoals iPhone enkel nog per geheugen-klasse zal verkocht worden. Men zal dus geen extra geheugen met een SD kaart meer kunnen toevoegen. Ook zal de batterij niet vervangbaar zijn aangezien het hoesje niet meer te verwijderen is. Samsung is overtuigd van de kwaliteit van de batterij en zegt dat de batterij in geen geval zal vervangen moeten worden. Naast deze twee minpunten waren wij alvast omvergeblazen van de specificaties van de nieuwe smartphone!

 

Stay tech’d!

Overzicht scores

Look & Feel
8.5
Prijs-kwaliteitsverhouding
7
Functionaliteiten
8.5
8

Rating

Christophe Havermans

Plaats reactie

samsung-experience-days-en-het-ontdekken-van-de-s6-amp-s6-edge