Scroll to top

Top

Geen reacties

De Salesforce developer conferentie 2016

Gepost op 08/06/2016
De Salesforce developer conferentie 2016

San Francisco is zonder enige twijfel de stad waar de meeste technologie conferenties doorgaan ter wereld. We hebben het eventjes bekeken, en in Juni alleen zijn er 59 tech congressen in de Bay. Tussen al die samenkomsten zitten er deze maand heel wat ‘developer georiënteerde’. Naast Apple organiseert Salesforce ook een jaarlijkse developer conferentie, dit onder de naam TrailheaDX. Deze gaat nu door in SF en natuurlijk zijn wij van de partij.

Typisch aan een developer conferentie is de focus op het aanbod aan digitale software tools en allerhande applicaties die het leven van developers gemakkelijker maken. Dit is niet anders op TrailheaDX (de officiële naam van de Salesforce conferentie).

Wat is Salesforce

Het bedrijf staat vooral gekend als CRM (Customer Relationship Management) gigant. In essentie kan je een CRM het best vergelijken met een digitale archiefkast waarin je per klant een fiche of dossier hebt met alle informatie van die klant. Dit gaat van de contactgegevens, de offertes en facturen, events waar deze klant op aanwezig was en het laatste contact (inclusief ook social media etc.).

Salesforce

Vandaag zien we echter duidelijk dat Salesforce zich meer begint te positioneren als een Cloud services bedrijf. Binnen deze positionering vormt CRM één van de services. Samen met andere zaken zoals cloud toepassingen om applicaties te bouwen en services die toelaten om het Internet der Dingen (Internet of Things) te besturen.

 

En dus nu ook Trailhead

Salesforce gaat er prat op dat het een 2.8 miljoen grote developers community heeft. Echter ziet Marc Benioff (Salesforce mede-oprichter en CEO) het veel grootser. En binnen dit masterplan is een rol voor Trailhead weggelegd. In het kort mag je Trailhead beschouwen als een leerplatform waar je aan de hand van verschillende modules (zgn. trails) met Salesforce leert werken. Het platform zelf zit goed in elkaar. Om het allemaal wat leuk te houden, is Trailhead volledig ‘gegamified’. In mensentaal betekent dit spelenderwijs leren. Zo kan je door het afwerken van modules op het platform allerhande badges en prijzen winnen.

Investeren in Tech startups

Salesforce heeft het ook voor tech startups. Zo hebben ze in San Mateo (in de San Francisco Bay) een co-working ruimte en incubator voor jonge veelbelovende bedrijven. Tijdens de intro van de eerste dag kondigde de flamboyante Salesforce CEO ook aan dat ze opnieuw een fonds van 50 Miljoen US Dollar ter beschikking stellen van jonge internationale technologie ondernemers. Hier kan je meer te weten komen over het fonds en het startup aanbod.

Ludwig

Plaats reactie

de-salesforce-developer-conferentie-2016