Scroll to top

Top

Geen reacties

Review van de Zalando applicatie: eindelijk een echte m-commerce app?

Gepost op 22/10/2015
Review van de Zalando applicatie: eindelijk een echte m-commerce app?

We spenderen meer en meer tijd op onze smartphones om handelingen uit te voeren die we vroeger op een PC zouden gedaan hebben. Zo volg je het nieuws, kijk je naar video’s of check je jouw Facebook via je smartphone en minder via een PC. Ook e-commerce is aan een mobiele opmars bezig. Zo is er de trend van “showrooming” waarbij je in een fysieke shop een product uittest en beoordeelt om deze achteraf online te kopen. Als het over online kleding kopen gaat, steekt één bedrijf er met kop en schouders bovenuit, namelijk Zalando. De Duitse online kledingretailer werd in 2008 opgericht en telt ondertussen al meer dan 9000 werknemers en een omzet van meerdere miljarden euro’s. Deze groei wordt ondersteund door een gigantische productcatologus van meer dan 1500 merken.

Zalando wil de leiding nemen in m-commerce
Schermafbeelding 2015-10-20 om 07.31.29

Het bedrijf Zalando heeft bekende investeerders zoals de Samwer broers. De drie broers zijn de drijvende kracht achter het investeringsfonds “Rocket internet”, actief in de mode- en kledingindustrie met hun Global Fashion Group die voornamelijk investeert in online platformen. Het is dan ook niet verrassend dat Zalando voluit de kaart trekt van het mobiel gebeuren. Om dit te doen lanceerden ze een compleet nieuwe applicatie die echt een verschil kan maken bij het online shoppen.

Een nieuwe applicatie om gemakkelijk te shoppen waar en wanneer je wilt

Het eerste wat opvalt eenmaal men de app opent is de gebruiksvriendelijkheid. Je vindt gemakkelijk je weg terug en het heeft een aangenaam design. Je kan gebruik maken van filters om een bepaald merk te selecteren en een budget vast te leggen. Dankzij de categorieën kan je ook zeer gemakkelijk je weg terugvinden. Want het grootste risico is dat je de weg kwijt geraakt in het gigantische productaanbod.

Schermafbeelding 2015-10-20 om 07.17.22

Buiten zoeken naar en het kopen van kleren biedt de applicatie ook tal van andere toepassingen aan. De Fashion Memo bijvoorbeeld helpt je bij te blijven met de laatste modetrends. Met de Fashion Finder kan je dan weer zeer gemakkelijk kledingstukken terugvinden dankzij de barcode of een foto (deze functie kan je terugvinden onder ‘zoeken’). Gemakkelijk is ook dat je een eigen profiel kan aanmaken waardoor je niet enkel je bestellingen terug kan vinden dat je via je laptop of PC hebt geplaatst, maar je kan ook het traject van je bestellingen opvolgen.

Je kan de applicatie nu downloaden voor iOS, Android en Windows.

Samengevat dit is een goede app, zeer overzichtelijk en in een handomdraai kan je iets bestellen. Wat we ook appreciëren is de brug die Zalando slaat tussen de offline en online wereld dankzij de Fashion Finder-functie.

 

Antoine Smets

Plaats reactie

review-van-de-zalando-applicatie-eindelijk-een-echte-m-commerce-app