Scroll to top

Top

Geen reacties

Review van de Google Nexus 6P

Gepost op 28/03/2016
Review van de Google Nexus 6P

Als onze vrienden van Google een nieuwe versie van hun smartphone lijn lanceren, dan mogen we ons meestal verwachten aan een reeks technologische nieuwigheden. Met haar smartphones probeert Google immers iedere keer te tonen hoe zij de toekomst van hun mobiele besturingsysteem zien binnen een ideale smarpthone. Dit jaar is de Nexus 6P het paradepaardje van de tech gigant uit San Francisco. Wij gingen een paar dagen op pad met het nieuwe Google speelgoed.

Look en Feel

Zoals we bij de Nexus 5X schreven, smaken verschillen. Dit gezegd zijnde heerst de algemene indruk dat de Nexus 6P een stuk verfijnder oogt en aanvoelt in vergelijking met het kleine broertje. de 6P, dit jaar vervaardigd door Huawei, is gebouwd uit premium materialen.

Nexus 6P

De voorkant van de phablet bestaat uit een grote glasplaat met dubbele speakers en een selfie camera. de achterkant van het apparaat is dan weer vervaardigd uit metaal met een glazen bovenrand, waar eveneens ook de 12 megapixel camera in verwerkt zit. De Nexus 6P is wel degelijk een groot apparaat. Als het maximum bereik van je handen zich beperkt tot de iPhone 6S, dan wordt het gevaarlijk om de 6P als je dagelijkse smartphone te kiezen, tenzij je echt gelooft dat scherven geluk brengen ;).

Functionaliteiten

Zoals het een ware Nexus smartphone betaamt, krijgt de Nexus 6P al de functionaliteit (en meer) die een moderne smartphone nodig heeft. Eerst en vooral zorgt het pure Android besturingsysteem ervoor dat je de ervaring krijgt die Google voor ogen heeft. Zo is de zoekmotor diep ingebouwd in de Nexus 6P. Het stemcommando ‘Ok Google’ plaatst de smartphone in luister modus en laat je toe om een aantal taken uit te voeren. In vergelijking met Siri vinden we dat de Google stem motor minder moeite heeft met accenten en ook accurater zoekt.

Nexus 6P

Een andere functie die ons aangenaam verraste was de vingerafdruk scanner op de achterkant van het apparaat. Het voelt allemaal heel natuurlijk aan om deze functionaliteit daar te hebben. We merken dat het unlocken allemaal heel snel en intuïtief verloopt. Voor ons is het klaar als een klontje dat meer smartphone producenten dit type van unlocken zullen aanbieden.

Last but not least huist er in de Nexus 6P ook een stevige batterij. Ten opzichte van de vorige steeg de batterijcapaciteit met 12%. Je kan zonder enig probleem een volledige dag doorkomen met de batterij in dit hebbeding. Geen nood om die USB C oplader overal mee naartoe te nemen dus.

Conclusie

Met de Nexus 6P slaagt Google er zeker en vast in om het neusje van de zalm in zowel hardware als software naar de markt te brengen. De combinatie van een smartphone vervaardigd uit premium materialen en de laatste versie van Android (6.0 Marshmallow) zorgen voor de perfecte cocktail van Look en Feel / Functionaliteiten. Voor 500 Euro vind je voorlopig geen betere smartphone in onze bescheiden mening.

Overzicht scores

Look en Feel
9
Functionaliteiten
9
9

Topper

De Nexus 6P is de perfecte mix van Look en Feel / Functionaliteiten. Zonder enige twijfel een van de beste smartphones op markt voor het moment.
Ludwig

Plaats reactie

review-van-de-google-nexus-6p