Scroll to top

Top

Geen reacties

De Pebble Smartwatch - Technologium

Gepost op 03/12/2013
De Pebble Smartwatch

Is deze smartwatch jouw tijd waard?

Een tijdje geleden ‘backte’ ik (zo heet dat dan in crowdfunding termen) het Kickstarter project PebblePebble is een e-paper smartwatch die je kan koppelen aan je Android of iOS apparaat. Eenmaal gekoppeld (is dus niet standalone) kan je allerhande notificaties zoals e-mail, tweets, Facebook berichten, sms, inkomende telefoonoproepen checken op je pols. Ook is de smartwatch capabel om de muziekfunctie op je iOS of Android device te besturen. En obviously kan je ook checken hoe laat het is :).  De technologie die gebruikt wordt om dit alles te laten functioneren is een eigen besturingsysteem dat ontwikkeld werd door de oprichter van Pebble Technology. Dit besturingssysteem is compatibel met de e-paper technologie (dezelfde technologie als op e-readers zoals Kindle). Dit laatste zorgt ervoor dat de batterij een forse standby tijd krijgt van ongeveer een week. Samen met het feit dat de smartwatch van bij het begin een API losliet binnen de developer community (wat moet toelaten om nieuwe functionaliteit voor de watch te vinden), maakte het project voor mij de moeite om in te investeren. De deal met Kickstarter is dat je een bepaalde som geld betaalt om het project in een productiestadium te brengen en eenmaal er genoeg kapitaal volstort werd, krijg je dan als één van de early adoptors een afgewerkt product binnen. Dit was niet anders met Pebble. Eenmaal de Pebble binnen, heb ik deze meteen ingesteld, en dit verliep (op mijn iPhone) zonder enige problemen. Er kwam meteen een firmware update binnen, zo draaide mijn Pebble meteen op de laatste software.  Sedert de lancering van de Pebble zijn er wel wat concurrenten bijgekomen. Zo zijn er nu onder andere al een Sony, een Samsung gear en een Cookoo smartwatch beschikbaar.  De grote jongens springen ook op deze markt, ze zien duidelijk ook het potentieel :). 

Het verdict

Tot op heden ben ik enorm tevreden van de Pebble. De functionaliteiten doen wat ze moeten en er komen af en toe nieuwe interessante applicaties bij (zoals Runkeeper). De standby tijd van de Pebble vind ik fantastisch, en zeker een differentiërende factor van de andere smartwatches. Ook de prijs valt ernorm mee, en ligt met 150 dollar een pak lager dan de grote concurrenten. Misschien een klein puntje van kritiek voor de fashinonistas onder ons; de Pebble zelf valt wat ‘zwaar’ uit. Het is nu niet meteen het meest elegante accessoire, maar het ziet er ook niet lelijk uit. 

 

Iets wat ook wel goed om weten is, is dat de mogelijkheden met een Android device een pak hoger liggen dan met een iOS apparaat. Je kan heel wat meer functionaliteiten installeren via bepaalde apps beschikbaar in de Play Store van Google.  P.S.: een nieuw smartwatch Kickstarter project om in de gaten te houden is de Neptune Pine. Hier betreft het wel een standalone smartwatch. Het vervangt de functionaliteiten van een smartphone. Benieuwd wat dit zal geven. 

Ludwig

Plaats reactie

de-pebble-smartwatch-technologium