Scroll to top

Top

6 reacties

Review van de Mio Cyclo 315 HC fiets GPS

Gepost op 10/12/2015
Review van de Mio Cyclo 315 HC fiets GPS

Gedurende enkele maanden hebben wij één van de populairste fiets-gps’en getest. We hebben tal van fietstochten in België en in buitenland achter de rug waarbij we de Mio Cyclo 315 HC tot het uiterste hebben gedreven. Hierbij onze bevindingen.

Wat kan je allemaal in de doos terugvinden?

WP_20151027_001

De Cyclo 315 is een GPS met tal van functionaliteiten, in de doos krijg je daarom veel meer dan enkel een GPS. Je hebt bijvoorbeeld sensoren die je aan je achterwiel moet bevestigen om je snelheid te berekenen. Dankzij een handige YouTube video zou dit zonder al te veel moeite moeten lukken. Daarnaast heb je een riem met een sensor om je hartslag te meten. En je hebt natuurlijk ook een oplader en materiaal om de GPS aan je stuur te bevestigen. Een belangrijke opmerking is dat je de doos niet direct mag weggooien, hierop staat namelijk een code waarmee je de kaarten van West-Europa kan activeren.

Design en hardware van de GPS

Schermafbeelding 2015-10-27 om 07.28.05

Deze GPS is zeer licht en neemt zeker niet te veel plaats in op een fietsstuur. De Cyclo 315 HC heeft een 3 inch touchscreen. De afmetingen zijn 61*18.9 mm en de GPS weegt 129 gram. De batterij gaat ongeveer 12 uur mee, wat ruim genoeg is voor een dagtocht. De GPS is waterdicht, wat handig is als het begint te regenen. Dankzij de wireless technologie ANT+ is de GPS continu verbonden met de hartslagmeter en de sensor op je achterwiel. Eenmaal je de sensoren en GPS goed bevestigd hebt wordt alle data live weergegeven op de GPS. Een aangename verassing was dat de GPS altijd goed leesbaar was tijdens het rijden. Dit is niet het geval bij concurrenten, waarbij je bij veel zonlicht amper nog kan lezen wat er op de GPS verschijnt. Een minder punt is de bevestiging van de GPS aan het stuur, deze komt een beetje goedkoop en fragiel over. We moeten hierbij wel vermelden dat we geen problemen hebben ondervonden gedurende de vele ritten.

De kaarten en de software in het algemeen
Schermafbeelding 2015-10-27 om 07.29.28

Via cycloagent (besturingsprogramma op de computer) kan je updates uitvoeren en het toestel synchroniseren. Je kan ook naar Mioshare gaan om alle ritten op te slagen en eventueel ritten gaan uittekenen. Een uitgebreid kaartenaanbod is geïnstalleerd zodat je de GPS kan gebruiken in België maar ook in alle buurlanden (er zijn zo’n 23 landen beschikbaar). Leuk is de Suprise Me functie waarbij je kan aangeven welke tijd of afstand je zou willen fietsen waarna de GPS je 3 verschillende parcours zal aanraden. Ideaal om nieuwe tochten te ontdekken. Je kan ook gepersonaliseerde trainingsschema’s opzetten. De PC applicatie laat ook toe om je gegevens in de populaire fietsapplicatie Strava op te laden. Met deze applicatie kan je dan gemakkelijk je ritten en snelheden vergelijken met anderen. De GPS beschikt nier over steminstructies maar er wordt een geluidssignaal gegeven een honderdtal meters voordat je een weg in moet inslaan.

De adviesprijs van de  Mio Cyclo 315 HC is 379,99 euro, je kan de GPS kopen in fietswinkels over heel België of online. De Cyclo 315 is beschikbaar vanaf 315 euro, net hetzelfde toestel maar zonder snelheids- en hartslagmeter in de doos.

 

Antoine Smets

Reacties

  1. JosVH

    Beste
    Heb je ook een rondrit gedaan, bijvoorbeeld SurpriseMe, zelf uitgestippeld of gevonden op internet een lus van 50 km.
    Na 20 km neem je een pauze om iets te drinken, er moet dus nog 30 km afgelegd worden. Schakel de GPS uit, je kan de opname eerst pauzeren, na de pauze zet u de GPS terug aan. Kijk naar de nog af te leggen afstand is terug 50 km geworden.
    Misschien kan u dit probleem eens aankaarten bij MIO, ikzelf meld dit probleem reeds van in het prille begin. En ja ik heb de laatste versie nl 4.2.6.12778 van 17/9/2015. Ik ben vertrokken met een versie 2.4 op een 315HC, nu heb ik van mijn fietsenmaker een 505HC gekregen en daar zit die fout ook nog altijd in.
    vrgr
    JosVH

  2. Beste JosVH, Dank u wel voor uw technische vraag. Om u zo goed mogelijk antwoord te geven en ervoor te zorgen dat uw probleem snel opgelost wordt, neemt u alstublieft contact op met onze technische supportcenter supportdesk via onderstaande link. Zij helpen u graag verder.
    U vindt op deze pagina een telefoonnummer en een contactformulier: http://bit.ly/MioEmailDutch
    Groeten Mio

  3. JosVH

    Beste Mio Cyclo
    Ik heb nog eens uw technische supportcenter op 15/3/2016 referentie: Mio e-mail Referentie: [#1137445#]
    Ik kreeg antwoord op 22/3/2016 kreeg ik een standaard antwoord, welke ik hier niet wil plaatsen.

    Op 15 /3 gaf ik nog eens extra mee. Het zoeken naar de sensoren (hartritme en cadans) is een batterijvreter.

    Ik heb 3 fietsen, 2 met cadanse en hartritme. Daarvoor heb ik 2 profielen. Als ik vertrek met de fiets zonder cadans en hartritme gaat de batterij merkelijk veel minder lang mee.

    De fout met de nog af te leggen afstand melde ik
    reeds op 27/7/2014 met deze ref.ID1078563
    Hierop kreeg ik dit antwoord op 1/8/2014:
    “Dit is een fout in de uitgebrachte update. “Dit wordt zsm hersteld dmv een nieuwe update. Voor meer informatie kunt u kijken op: http://www.mioshare.com/updateinfo

    Sinds 2013 meld ik fouten, waar ik NOOIT één nuttig antwoord kreeg. U moet ook weten dat ik voor die GPS 400 € betaalde.

    Hopelijk krijg ik NU hierop een nuttig antwoord.
    Kunnen we eens afspreken om samen een lusje te fietsen van 5 km. Ik zal u dan nog andere fouten laten zien!

  4. Beste JosVH,

    Dit is zeker niet fijn om te horen en wij willen hier alles aan doen om dit samen eens grondig te bekijken.
    Daarom stellen wij voor om via de facebookpagina (MioBelux) je persoonlijke gegevens door te sturen in een privebericht.
    Indien je dit gedaan hebt nemen wij spoedig contact met je op.

    Met vriendelijke groeten
    Mio Cyclo

  5. JosVH

    Beste Mio Cyclo,
    Ik vind het niet fijn steeds hetzelfde (Standaard)antwoord te krijgen. Op 7 september 2015, gaf ik u reeds mijn gegevens, via PB op facebookpagina van MioBelux.
    Tot mijn spijt heb ik daar nog steeds geen antwoord op gekregen.
    Vind je het noodzakelijk, dan geef ik mijn gegevens nog eens door.
    Laat maar weten.
    Groeten, Jos VH

  6. Guns Ernest

    Ik heb een Mio 315HC,mijn batterij gaat maar 60 Km mee.
    Graag zou ik weten of er een upgrade batterij bestaat in hoe kan ik die zelf vervangen.

Plaats reactie

review-van-de-mio-cyclo-315-hc-fiets-gps