Scroll to top

Top

Geen reacties

De Jawbone Up fitness tracker

Gepost op 25/01/2014
De Jawbone Up fitness tracker

De Jawbone de als ideale digitale fitnesscoach?

Na mijn periode met de Nike Fuelband en de Nike Fuelband SE was het wel eens tijd voor iets nieuws. De Fuelband is een super device, maar volgens mij kon het nog beter….

Ik ging voor de Jawbone Up! Ik was alvast overtuigd van het design. Aangezien het bij wearables meer en meer neerkomt op de looks, is dit een niet te onderschatten factor tijdens het beslissingsproces.

Vandaag zijn we een tweetal weken later, en…I’m a fan! Wat de Up aanbiedt lijkt ‘completer’ te zijn dan de Fuelband.

Hardware

Het materiaal waaruit de wearable vervaardigd is, getuigt van oog voor kwaliteit. De combinatie van rubber, metaal en solide plastic geeft een premium gevoel. Ook is de Up waterproof, dus geen probleem bij het douchen na een sportieve inspanning. Wel wordt het afgeraden om te baden of te gaan zwemmen met de Jawbone rond je pols.

Daarnaast ziet de Up er ook sexy uit. Het patroon van de Jawbone zorgt ervoor dat deze meteen in het oog springt. De Up komt ook in 3 ‘groottes’, om goed rond je pols aan te sluiten.

Een ander belangrijk element bij ‘wearables’ is de batterij standby time. Hier steekt de Up er met kop en schouders bovenuit in vergelijking met de concurrentie. Met een volledige charge kan je gemakkelijk 10 dagen verder, zo goed als het dubbele van de Fuelband SE. Wel is het zo dat je de Up via de headphone jack moet koppelen met je smartphone, dus geen syncing via Bluetooth, en het is net dit dat ervoor zorgt dat de batterij van de Up beter scoort!

Enig puntje van kritiek op de Up is het oplaadproces. Hiervoor heb je een soort van adapter nodig, en als je deze adapter verliest, kan je de Up helaas niet meer opladen. Rechtstreeks opladen via USB (zoals bij de Fuelband) ware interessanter.

Software

De functionaliteiten zijn duidelijk breder dan bij de concurrentie. De Up houdt niet ‘enkel’ je activiteitsgraad bij, maar laat je ook toe je slaapgedrag en je eetgedrag te tracken. Een completere en complementaire oplossing, wat meteen ook de USP is van de Jawbone.

Over de user interface (UI) van de Up app werd duidelijk ook goed nagedacht. De app (iOS & Android) is zeer intuïtief in gebruik (toevoegen van slaapgedrag, eetgedrag…) en is leuk om te gebruiken. De leuke kleuren, userfriendly/relevante grafieken en mooie foto’s, maken de app fun om te openen.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een wearable die prijs/kwaliteit het veel aanbiedt, dan zit je met de Jawbone Up zeker goed. Voor 130EUR vind je de Jawbone Up in de rekken.

Overzicht scores

Looks
7.5
Functionaliteiten
9
8.3

Topper

Op dit moment vinden we de Up de compleetste fitness tracker op de markt. Zowel qua looks als qua functionaliteiten scoort de Jawbone goed. Ook de prijs is competitief en lager dan de directe Fuelband SE concurrent.
Ludwig

Plaats reactie

de-jawbone-up-fitness-tracker