Scroll to top

Top

1 reactie

De Google Nexus 7 tablet

Gepost op 29/01/2014
De Google Nexus 7 tablet

Pure Google Tablet? Check!

Het betreft hier de Nexus 7 2013 edition. In 2012 kwam Google reeds met zijn eerste tablet op de markt, namelijk de Nexus 7 first edition. Zoals het Google betaamt heeft het op een jaartje veel bijgeleerd over het ganse tabletwereldje. De  Nexus 7 first edtion werd kritisch onder de loep genomen en het apparaat werd serieus geupgrade,…in comes de Nexus 7 2013 edition.

Hardware

De Nexus 7 komt met alle hardwarematige toeters en bellen die je van een hedendaagse tablet verwacht. Je beschikt over heel wat horsepower met een Quad core processor en een dedicated Grafische Adreno Chipset. De nieuwste games zoals Riptide GP2 zijn een walk in the park voor de Nexus 7. Ook HD films en series worden zonder enige ‘lag’ getoond door de tablet.

De Nexus heeft een full HD (1920*1200) IPS scherm. Verwacht je dus maar aan haarscherpe content op het 7 inch scherm van de Nexus. De front en back camera van de Nexus zijn niet top, maar beantwoorden zeker aan de verwachtingen van een ‘tablet’ camera.

Een andere belangrijke factor bij het aankopen van een mobile device is de batterij. De Nexus scoort hier gemiddeld met een standby time van ongeveer 10 uur bij fulltime streamen van multimedia. Zonder full time consumptie van multimedia kan je toch wel een 5 tot 7 dagen door met 1 volledige charge cycle.

Software

Op vlak van software zit je zeker en vast goed met deze tablet. De Nexus 7 is een samenwerking tussen Google en Asus, en dit betekent dat je met deze tablet ‘Googles kijk op wat een tablet zou moeten zijn’ in huis haalt. Een extra voordeel van de Nexus is dat je altijd als eerste over de laatste versies van Android beschikt. Soms maanden voor Samsung of LG tablets het hebben horen waaien, dat er een nieuwe versie van Android beschikbaar is.

Standaard komt de Nexus geïnstalleerd met een hele hoop Google apps. Google Drive, Google Play, GMail,….allemaal al op de tablet. Ook Google Now is een zeer handige functionaliteit die eigen is aan het Android platform. Google Now kan je een stuk beschouwen als de Google versie van Siri, maar eigenlijk gaat het nog een stuk verder.

De App store van Google is inmiddels ook al heel loaded geworden. Je vindt alle noodzakelijke apps gratis.

Conclusie

We zijn overtuigd. De Nexus 7 belichaamt wat een tablet zou moeten zijn. Zowel op hardware als op software zit het goed. Prijs/kwaliteit scoort de Nexus ook punten. So if you’re in the market voor een nieuwe tablet, neem zeker eens de Nexus in handen.

Overzicht scores

Looks
8
Functionaliteiten
8
8

Topper

De Nexus 7 is een zeer handige en functionele tablet die voor een relatief lage prijs verkocht wordt. De officiële Google tablet geniet altijd als eerste van de laatste nieuwe updates van Android wat zeker mooi meegenomen is.
Ludwig

Plaats reactie

de-google-nexus-7-tablet