Scroll to top

Top

Geen reacties

Google Chromecast

Gepost op 19/12/2013
Google Chromecast

De strijd voor de woonkamer

Alles start al bij de eenvoud van installatie! Je plugt de Chromecast gewoon in een HDMI ingang van je TV en een USB ingang om het apparaatje van stroom te voorzien. Daarna het juiste HDMI kanaal kiezen op je TV, de Chromecast met WiFi koppelen (kan via PC of via de chromecast app) en hop, you’re ready to go. Geen gedoe met talloze kabels, nood aan power outlets en moeilijke installatie walkthroughs…Good job, Google!

De interface van de Chromecast is (nog niet) zo rijk als die van de Apple TV. Dit kan bijna ook niet anders als je kijkt hoe lang Apple al op de TV markt aanwezig is in vergelijking met Google. Toch vinden we de interface goed afgewerkt. Je ziet de status van je Chromecast, het uur en een wallpaper als homescreen.

Hier begint het pas (en hier merk je ook hoe Google probeert om je naar hun ecosysteem te trekken).

Je kan van zowel je laptop/desktop, je tablet of smartphone gebruik maken van de Chromecast services. Het enige wat je nodig hebt is, en nu komt het, de Chrome browser (van Google), Youtube (jep, ook van Google) of de Google Play Music & Movie services. Daarnaast is Google duidelijk bezig met een offensief om meer third party applicaties aan te bieden via de Chromecast. In de US zijn vandaag ook al Netflix, HBO, Pandora, Hulu en Plex compatibel met de Chromecast. Mits enige ‘creativiteit’ kan je deze diensten ook wel al in België krijgen :p (zie artikel rond Netflix op de Technologium blog).

And another nice thing; via Chromecast is het eveneens mogelijk om in combinatie met de plug-in voor de Chrome webbrowser local files die op je PC of op je personal cloud staan af te spelen op je HDTV. All you need to do is de URL van je local file te slepen in de adresbalk van je Chrome browser. Chrome ondersteunt het merendeel aan audio- en videoformaten, dus dit zou geen probleem mogen zijn.

Tot op heden maakte ik al gebruik van Google Play Music, Youtube, de Chrome browser functies, Netflix en de local file toepassing. Hier doet het apparaatje toch echt wel wat er verwacht wordt; namelijk op een heel userfriendly manier hetgeen je ziet op je smartphone, tablet of laptop/desktop naar het grotere en comfortable TV scherm brengen. Binnen de bovengenoemde applicaties komt er een symbooltje tevoorschijn wat ervoor zorgt dat de audio of video naar het TV scherm gebracht wordt. Allemaal heel intuïtief en userfriendly. Opnieuw…Good job, Google!

Ons advies

Als je op zoek bent naar een device om je televisie ervaring te verrijken, dan raden we je zeker en vast de Chromecast aan. Ook diegene onder jullie die van plan zijn een SMART TV te kopen, forget that. Schaf je liever een Chromecast aan! Dit zorgt (en zal er naar de toekomst voor zorgen) dat je TV echt smart wordt en blijft.

Belangrijke opmerking is wel dat Apple & Microsoft evangelisten onder ons bij de aanschaf van een Chromecast meer Google afhankelijk zullen worden. Denk dus goed na wat je wil. Ben je echt gewonnen voor Apple of Microsoft, schaf je dan misschien beter een Apple TV of een XBox One aan.

Vandaag vind je de Chromecast nog niet in de rekken van de grote Belgische elektronica retailers. Als je er eentje wil bemachtigen check je best eBay, of andere elektronica e-shops.

Ludwig

Plaats reactie

google-chromecast