Scroll to top

Top

Geen reacties

Review: Denon Envaya

Gepost op 02/09/2016
Review: Denon Envaya

Denon. Het is een merk dat bij de heel wat mensen niet echt een belletje doet rinkelen. Nochtans is het een merk dat respect afdwingt bij audiofielen en DJ’s wereldwijd. Van hen ontvingen we de Denon Envaya, hun draagbare Bluetooth speaker. Met dit weer trokken we dan ook graag de wijde wereld in om de Envaya uit te proberen.

Deze Denon ziet er alleszins goed uit. Hij is verkrijgbaar in het wit of het zwart. De speakergril vooraan komt standaard in het blauw, maar je kan deze wisselen voor een van de andere meegeleverde kleurtjes. Bovenaan vinden we heel wat knoppen terug: volumeregeling, mute, AUX, Bluetooth en de aan/uit-knop natuurlijk. Aan de rechterkant vinden we de AUX-ingang, de aansluiting voor de oplader en een USB poort. Die laatste zorgt ervoor dat je je toestel kan opladen aan deze Envaya.

De Envaya is een vrij grote speaker: ongeveer 25 op 13 cm groot en net geen 5 cm dik. Met een gewicht van meer dan een kilogram zal je hem ook niet zo gauw meenemen in je handtas. Eens ter plaatse voelt alles wel zeer solide aan. Er is ook een ingebouwde steun om de speaker rechtop ergens te zetten.

Verbinden met de Envaya gaat simpel. NFC-toestellen kan je gwoon even tegen het logo centraal bovenaan houden en alles gaat vanzelf. Geen NFC op je smartphone? Dan kan je bijna even eenvoudig manueel via Bluetooth verbinden. Ook is er een AUX-aansluiting als je even niet draadloos je muziek wil tentoonstellen. De Bluetooth verbinding is goed: ik kon rustig rondlopen met mijn Android op zak zonder dat de muziek verstoord werd.

IMG_20160823_1758436

De grote vraag is natuurlijk: hoe klinkt de Envaya? Wel, daar kunnen we kort over zijn: prima. Het grootste probleem met draagbare speakers is vaak het gebrek aan bas. We kunnen alleszins zeggen dat dit niet het geval is hier, sterker nog ik vond de bas wat aan de overdreven kant. In de midden- en hoge tonen zit alles prima. Al bij al weet de Envaya een indrukwekkende ervaring neer te zetten, met een prima geluid voor een lager budget dan anders speakers die we al mochten testen.

De fabrikant beweert zelf dat de batterij je 10 uur lang van muziek kan voorzien. Een exacte timing heb ik niet, maar de batterij was alleszins voldoende voor een of twee BBQ’s. De speaker opnieuw opladen duurt twee en een half uur. Het is wel jammer dat je enkel kan opladen via de meegeleverde lader, graag had ik ook een aansluiting gezien om op te laden via USB. Zo’n oplader durft je al eens te vergeten namelijk.

Conclusie

Licht is de Envaya alleszins, maar het is dan ook op alle vlakken een zwaargewicht om rekening mee te houden. Stevig, degelijke batterij en een goed geluid zorgen ervoor dat we deze Denon van 179 euro kunnen aanbevelen.

Overzicht scores

Look'n'feel
9
Aansluitingen
8.5
Geluid
9.5
9

Aanrader

De prijs en kwaliteit zitten duidelijk goed hier. Enkel jammer dat de bas wat te actief is en dat laden via USB ontbreekt.
Bram Vandewalle

Plaats reactie

review-denon-envaya