Scroll to top

Top

Geen reacties

De zoektocht naar de beste draadloze speaker - Technologium

Gepost op 08/12/2013
De zoektocht naar de beste draadloze speaker

Miniformaat met maxigeluid!

Hohoho, de eindejaarsperiode staat voor de deur, en tijdens deze periode wordt er gretig gezocht naar dat perfecte cadeau voor familie/vrienden of voor onszelf. Misschien ben je wel op zoek naar een leuke speaker voor de iPod, de iPhone, de iPad of gelijk welk Bluetooth of WiFi compatibel apparaat.

De markt van (mobiele) speakers geraakt meer en meer verzadigd. Waar Bose een jaartje geleden nog duidelijk de voortrekker was, is er vandaag een enorme keuze aan speakers. Van klein tot groot, spotgoedkoop tot peperduur, met of zonder docking station, compatibel met WiFi of Bluetooth, you name it and it exists.

Maar dat enorme aanbod aan speakers maakt het natuurlijk ook niet bepaald makkelijk om een keuze te maken….we kennen het gevoel.

Wij hebben een aantal speakers voor jullie getest en er de beste uitgehaald.

Om de vergelijking tussen verschillende luidsprekers mogelijk te maken, hebben we ons geconcentreerd op speakers die als centrale unit binnen een kamer van 20 tot 35 vierkante meter kunnen geplaatst worden en die de modernste technologie ondersteunen. Binnen deze klasse vallen dan vooral de Harman Kardon GO+ Play, de Logitech UE air, de Bose Soundlink en de JBL OnBeat Rumble.

Bij onze keuze zijn er verschillende factoren in acht genomen. Meer bepaald de kwaliteit van het geluid (bij allerhande muziekgenres), de loudness van het apparaat (zonder geruis of overslag van sound), de algemene compatibiliteit met computer, iOS & Android devices en andere merken, de looks en last but not least ook het materiaal waarmee de speaker vervaardigd werd.

Na heel wat vergelijken hielden we de Harman Kardon GO+ Play en de JBL OnBeat Rumble over.

De Harman Kardon is duidelijk een high-end speaker. Het materiaal van de speaker is van topkwaliteit, de looks van de speaker zijn op zijn minst ‘uniek’ te noemen en ook de geluidskwaliteit zit enorm goed. Het is enkel bij het duwen naar maximale loudness dat er af en toe wat hapering in het geluid te merken valt. De referentieprijs van deze luidspreker ligt op 350 euro.

Van JBL zou je niet meteen een high-end speaker verwachten, dit past niet echt bij een eerder mainstream merk, maar hier komt JBL toch wel verrassend uit de hoek. De sound van deze speaker is ongelooflijk! Zowel volle bassen als hoge aria’s vormen geen probleem voor deze bad boy. Ook bij maximale geluidssterkte blijven de klanken zuiver. Over de looks van het apparaat kan men discussiëren, maar wij konden deze wel smaken. De materialen van het apparaat voelen wel wat plastiekerig in vergelijking met de Harman Kardon, maar absoluut niet ‘cheap’. De JBL vind je al voor een 270 euro.

Het verdict

Voor ons was de keuze relatief snel gemaakt. JBL all the way. Deze speaker wist ons echt aangenaam te verrassen, en weet met zijn geluidskwaliteit de H/K te overrulen. Ook het feit dat de prijs toch merkbaar lager ligt en het apparaat een stuk recenter op de markt werd gebracht dan de H/K, maakt de keuze eenvoudiger.

Ben je dus op zoek naar een goeie speaker, dan zit je zeker met beide modellen goed. Maar onze voorkeur gaat toch naar de JBL.

Ludwig

Plaats reactie

de-zoektocht-naar-de-beste-draadloze-speaker-technologium