Scroll to top

Top

Geen reacties

Review van de Terraillion Nutritab | Slimme weegschaal voor in de keuken

Gepost op 15/01/2023
Review van de Terraillion Nutritab | Slimme weegschaal voor in de keuken

Het Franse merk Terraillon is sinds enkele jaren actief op de markt van de slimme voorwerpen. Na een slimme personenweegschaal is het de beurt aan de keukenweegschaal. Deze nieuwe weegschaal wilt ons helpen bij het begrijpen en analyseren van onze voedingsinhoud.

Hoe moet je de Nutritab gebruiken?

Eenmaal je de batterijen (3 * AAA) in de Nutritab hebt gestoken kan je de basisfunctionaliteiten van deze kleine elektronische weegschaal gebruiken. Zo kan je gemakkelijk je ingrediënten wegen en heel nauwkeurig het gewicht aflezen op het digitale scherm. Er is ook een ingebouwde timerfunctie, handig voor tijdens het koken zelf. Maar de weegschaal wordt pas echt slim wanneer je de Teraillon Wellness Coach-app installeert (beschikbaar voor iOS en Android).  Deze app wordt gebruikt om de verschillende slimme voorwerpen van Terraillon te bedienen, waaronder de Nutritab. Opgelet, de Nutritab app wordt automatisch gesynchroniseerd met de weegschaal, je moet in de app naar “Menu”, dan “Mijn voeding”, “gegevens toevoegen” en uiteindelijk “de connected weegschaal gebruiken”.

 

Waarom zou je de Nutritab gebruiken?

De doelstelling van de Nutritab is om je dagelijkse voedselinname gemakkelijk te berekenen en te analyseren. Zo moet je elk ingrediënt via Nutritab wegen waarna je via de geïntegreerde database informatie terugkrijgt over de precieze voedselsamenstelling; eiwitten, koolhydraten, vetten, vezels en natrium. Al deze gegevens worden opgeslagen en zo heb je een mooi overzicht van je dagelijkse voedselinname. Handig is dat recepten opslagen kunnen worden zodat je niet iedere keer weer alle ingrediënten moet invoegen. Je kan ook handmatig wat ingrediënten toevoegen, waarbij je dan zelf het gewicht moet invoegen, dit kan nodig zijn indien je niet thuis bent.

Gebruiksgemak en design

De Wellness coach-app is essentieel om voluit van de weegschaal te genieten, enige probleem hierbij is dat het tijd neemt om snel met de app overweg te kunnen. Dit komt hoofdzakelijk omdat Terraillon de app gebruikt voor al hun producten, soms zijn de menu’s iets te ingewikkeld en heeft men tijd nodig om zijn weg terug te vinden. De database die gebruikt wordt om de juiste voedsel categorieën bevat 1400 ingrediënten, in het begin moet je een beetje zoeken. Voor de rest zijn we tevreden over de weegschaal, deze doet wat hij moet en helpt bij het begrijpen en analyseren van de voedselinname. Dit product is zeker geschikt voor mensen die een dieet volgen of sportievelingen die hun voedselinname in het oog moeten houden.

Het design en het lichtgevend LCD scherm maken van deze Nutritab een mooi keukenobject. Men kan de Nutritab in het wit of het zwart verkrijgen. De Nutritab kan je online terugvinden tussen de 60 € en de 70 €.

Overzicht scores

Design
9
Gebruiksgemak
5
Prijs / kwaliteit
7
7

Rating

Antoine Smets

Plaats reactie

review-van-de-terraillion-nutritab-slimme-weegschaal-voor-in-de-keuken