Scroll to top

Top

Geen reacties

Review: alles zien met de LG 360 Cam - Technologium

Gepost op 06/07/2016
Review: alles zien met de LG 360 Cam

Af en toe krijgen we bij Technologium van die gadgets waarvan we geen enkel idee hebben hoe we deze gaan nu net gaan testen. LG’s 360 Cam was daar bijvoorbeeld een van. Dit leuke hebbeding is uitgerust met twee groothoeklenzen die elk een hoek van 200 graden dekken. Naai deze aan elkaar en je hebt een 360 graden beeld. De Cam kan zowel 2k video opnemen als 16-megapixel foto’s.

Of zouden we er moeten spreken van een 360 selfie? Het nadeel voor de minder narcistische mensen is immers dat het nagenoeg onmogelijk is om een foto te nemen zonder er zelf op te staan. Tenzij je natuurlijk de 360 CAM Manager app van LG installeert op je toestel natuurlijk. Deze app verbindt via Wi-Fi met de camera en kan je gebruiken om van op afstand foto’s of video’s te maken.

360-CAM-medium01

De oplettende lezers onder jullie zullen hierboven misschien het groene LG Friends logo herkennen. Dit duidt officiële accessoires aan voor de LG toestellen, al is enkel de G5 momenteel een toestel die gebruikt maakt van deze naamgeving. De LG 360 Cam is echter compatibel met alle moderne Android-devices en iPhones.

De fotografen onder ons zullen dan weer blij worden van de vele instellingsmogelijkheden in de app. Ook geotagging (het toevoegen van locatiecoördinaten aan een foto) is mogelijk. Ondersteuning voor het RAW formaat ontbreekt wel, maar dat verwachten we ook niet van dit soort camera’s.

Screenshot_20160706-121346

Met de kwaliteit van de beelden zit het trouwens ook snor. Toegegeven de kwaliteit is onvoldoende voor VR headsets and de betere monitors, maar de het feit dat de 360 Cam 150 euro goedkoper is zijn directe concurrenten laat ons dit door de vingers zien. Alle beelden worden trouwens bewaard op een microSD-kaart (die trouwens niet bijgeleverd wordt).

Er is echter een heikel punt. Als je eindelijk die perfecte 360 foto of video geschoten hebt wil je hem namelijk delen met de wereld. De app laat je je beeldwaren delen met Instagram, Facebook, Twitter… Als je de foto’s in 360 graden wil houden moet je echter kiezen voor Facebook of Flickr. Rondomrond video’s kunnen dan weer best gedeeld worden met Youtube of Facebook. Alle andere media zullen van je prachtige 360 graden foto of video een gewone ouderwetse variant maken.

De LG 360 Cam is niet goedkoop met zijn prijskaartje van 280 euro. Echter maakt deze prijs hem wel direct de betaalbaarste in zijn soort. De degelijke beeldkwaliteit zitten ons ook niet in de weg. De LG 360 Cam is dus zeker het bekijken waard als je een 360 camera zoekt.

Bram Vandewalle

Plaats reactie

review-alles-zien-met-de-lg-360-cam-technologium