Scroll to top

Top

Geen reacties

Reflectie van de toekomst?| Review van Galaxy S10+

Gepost op 04/10/2019
Reflectie van de toekomst?| Review van Galaxy S10+

We liepen een maand rond met de Galaxy S10+ en we stelden ons de vraag of deze smartphone daadwerkelijk een reflectie van de toekomst is. Gedurende deze maand hebben we alle prestaties en eigenschappen van de S10+ bekeken en hieronder kan je ontdekken waarom wij deze smartphone zo uniek vinden.

Het design en de feeling

Doorheen de jaren, zetten meer en meer smartphone bedrijven in op het creëren van een smartphone die elke niveau van design overtreft. Wel, met de Galaxy S10+ is Samsung erin geslaagd om een smartphone neer te zetten die ervoor zorgt dat zij zich de nummer 1 kunnen noemen op het vlak van design. Het scherm van de Galaxy S10+ geeft elke kleur fenomenaal weer en de randen van het scherm werden ook op een zeer ingenieuze manier weggewerkt. Dit alles zorgt ervoor dat het scherm alleen al de S10+ uniek positioneert binnen de grotere smartphone markt.

Ook de feeling die verbonden is aan deze smartphone is op z’n zwakst uitgedrukt ‘eigen‘ te noemen. Ondanks zijn grootte, voelt de S10+ toch vrij licht aan wat maakt dat hij gebruiksvriendelijk is en op geen enkel moment lomp of zwaar aanvoelt.

De S10+ overtreft niet enkel op vlak van design maar ook op het gebied van professionaliteit. Deze nieuwe smartphone van Samsung laat een professionele indruk na en lijkt ook geknipt voor het zogenaamde prosumer segment. Dit zijn consumenten die altijd op zoek gaan naar dat tikkeltje meer in een apparaat. Denk maar aan het type van mensen dat bijvoorbeeld een MacBook Pro of een DJI Mavic Pro koopt.

Een eerste concrete professionele indruk wordt nagelaten door het beeldscherm. De prestaties van het scherm, denk hierbij aan de dynamische kleuren en de hogere resolutie, zijn vergelijkbaar met deze van een modern televisietoestel. Vervolgens heb je nog de kracht van de Galaxy S10+, die gelijk staat aan deze van een volwaardige computer. Dit toestel laat toe om snel en efficiënt te werken in een handomdraai. De vele andere functies in combinatie met de bovenstaande zorgen ervoor dat de S10+ een ware reflectie van professionaliteit vormt.

Fotograferen als een professional

Naast de meer esthetische kant van een smartphone, biedt deze Samsung telg nog iets extra aan. Voor alle smartphone consumenten, die zich ook bezig houden met fotografie en die hiervoor graag hun smartphone inzetten, is de Galaxy S10+ naar alle waarschijnlijkheid wel de smartphone van het jaar.

De Galaxy S10+ is uitgerust met niet minder dan 5 camera’s die het voor de gebruiker mogelijk maken om de perfecte shot te nemen op een welbepaald moment. Hij zorgt ervoor dat men, aan de hand van de 5 verschillende camera’s, over voldoende technologie beschikt om te fotograferen als een pro.

Ongetwijfeld stelt u zich nu de vraag wat er zo verschillend is aan die 5 camera’s. Daarom hieronder een korte opsomming van de verschillende lenzen die geïntegreerd zijn in de Galaxy S10+:

  • Telefoto Camera
  • Groothoek Camera
  • Ultra Wide Camera
  • Selfie Camera
  • Diepte Camera

Een ander vernieuwend aspect van de Galaxy S10+, in vergelijking met de vorige smartphones van Samsung, is de Super Slow-mo. Deze functie laat toe om nog meer actie vast te leggen en zo een meesterwerk te creëren aan de hand van Super Slow-motion.

Sharing is caring

De Samsung Galaxy S10+ is uitgerust met een vernieuwde batterij die het voor de consument mogelijk maakt om de hele dag door te gaan. Doordat de smartphone applicaties automatisch uitschakelt wanneer deze niet langer worden gebruikt, wordt het energieverbruik geoptimaliseerd.

Daarenboven bezit de batterij van deze smartphone nog iets veel unieker. De intelligente accu maakt het mogelijk om Qi-gecertificeerde apparaten en bepaalde apparaten van Samsung draadloos op te laden. Dit alles werkt naadloos door middel van een andere apparaat bovenop de Galaxy S10+ te leggen. En er is nog iets extra, de batterij van de S10+ laadt ook zelf veel sneller draadloos op.

Bixby = de verbeterde Siri

Iedereen kent ongetwijfeld de Siri wel. Maar nog niet iedereen is bekend met Bixby. Bixby is het nieuwe intelligente systeem binnen de Galaxy S10+. Eén van de componenten van Bixby gaat door het leven onder de noemer Bixby Routines. Dit maakt het mogelijk om jouw dagelijks leven continu te optimaliseren. Zo zal Bixby het blauwe licht reduceren en Night Mode inschakelen om jouw ogen eraan te laten wennen dat het bijna bedtijd is.

Het kan ook zijn dat je opnieuw vergeten bent om jouw smartphone op te laden ‘s nachts en ook hier weet Bixby het nodige antwoord op. Bixby schakelt de onnodige functies uit om zo de batterijduur te verlengen.

Natuurlijk bezit Bixby ook nog alternatieve functies. Zo kan je aan de hand van de Galaxy Buds vragen om iemand uit jouw contacten op te bellen of een sms te versturen.

High-end gaming experience

Vandaag de dag gamen meer en meer jongeren op de smartphone omdat ze deze altijd ter beschikking hebben. Maar niet elke smartphone bezit de juiste technologie om vlot te kunnen gamen. Echter is de S10+ volledig geoptimaliseerd zodat je ook op deze smartphone je highscore kan verpulveren. De lange levensduur van de batterij en de geïntegreerde technologie zorgen voor een high-end experience op vlak van gaming.

Om te eindigen en voor de gamers onder ons, is er nog een leuk extraatje verbonden aan de Galaxy S10+. De game van het moment Fortnite heeft, net zoals bij de Galaxy S9, in samenwerking met Samsung een skin gekoppeld aan de Galaxy S10+, de zogenaamde iKONIK Skin.

Dylan Calluy

Plaats reactie

reflectie-van-de-toekomst-review-van-galaxy-s10