Scroll to top

Top

Geen reacties

Quick, Draw! | Speel eens Pictionary met een AI

Gepost op 21/11/2016
Quick, Draw! | Speel eens Pictionary met een AI

Pictionary, het is eerlijk gezegd een spel dat ik tot een paar weken geleden nog nooit had gespeeld. Echter kent iedereen het concept: je tekent wat en je team moet raden wat. Dat is nog goed te doen als je een verkeerslicht moet tekenen, maar flux capacitator is al een heel ander paar mouwen. De die-hard Pictionaryfans kunnen nu verder spelen zonder hun vrienden lastig te vallen met Google’s Quick, Draw!

Quick, Draw! is een game dat leeft dankzij artificiële intelligentie (AI). Jouw opdracht is simpel: je krijgt 20 seconden om een tekening te maken. De AI zal constant roepen wat het herkent in jouw tekening. Het is vrij goed, zelfs mijn gekrabbel werd prompt herkend als een teddybeer. Het is een spelvoorbeeld, maar wel een dat goed de kracht van neurale netwerken aantoont.
quickdraw3

Quick, Draw! is niet het enige AI-experiment van Google, je kan er nog meer terugvinden op hun A.I. Experiments website. Computerwetenschappers, kunstenaars en andere creatievelingen kunnen binnenkort trouwens hun eigen creaties ook uploaden naar die website. Benieuwd wat dat allemaal zal geven!

quickdraw4

Bram Vandewalle

Plaats reactie

quick-draw-speel-eens-pictionary-met-een-ai