Scroll to top

Top

Geen reacties

Proximusklanten kunnen niet meer op Pokémon GO jacht

Gepost op 19/08/2016
Proximusklanten kunnen niet meer op Pokémon GO jacht

Sinds enkele dagen is Niantic begonnen met het verbannen en blokkeren van alle Pokémon GO-spelers die de voorwaarden schenden. En dat zullen de spelers bij Proximus geweten hebben. Tal van klanten melden via Twitter, Facebook en Reddit dat zij via 3G of 4G niet langer kunnen inloggen op Pokémon GO.

De oorzaak is te vinden op Reddit. Iemand had er namelijk niet beter op gevonden dat de gratis data van Proximus te benutten voor zijn FastPokeMapinstallatie. Dit is een tool die geschreven werd om sneller Pokémon te vinden. Deze diensten zijn de afgelopen weken in sneltempo populairder geworden nadat de ontwikkelaar zelf heel wat features uit de game haalde. Zo is het nu niet langer mogelijk om te zien hoe dicht je bij een Pokémon in je buurt bent. Deze tools vangen dit gemis op.

Pokémon GO no more

Niantic gaf echter al eerder aan hier niet mee gediend te zijn. Heel wat van die tools zijn inmiddels ook offline doordat ze de wensen van de ontwikkelaar respecteren. Andere blijven doorgaan en worden nu door het ontwikkelteam de toegang tot de Pokémon GO servers ontzegd. Helaas voor de andere spelers maakt Proximus gebruik van Carrier Grade Network Address Translation (CG-NAT of CGN). Dit zorgt ervoor dat heel wat Proximusklanten kunnen gebruiken maken van hetzelfde IP-adres. En laat Niantic nu net blokkeren op IP-adres.

Voorlopig is er nog geen officiële reactie van Proximus of Niantic zelf. Gedupeerden kunnen maar beter op zoek gaan naar een WiFi-netwerk om verder te spelen op Pokémon GO. De inwoners van Lillo zullen dan weer blij zijn met dit nieuws: zij drongen onlangs aan op een avondklok. Hun dorp wordt sinds kort beschouwd als het walhalla voor zeldzame Pokémon. Steevast wordt het kleine gehucht dan ook elke dag overspoeld door smartphonestarende mensenmassa’s. Nu moeten ze toch al de 4 miljoen Proximusklanten niet meer vrezen.

Bram Vandewalle

Plaats reactie

proximusklanten-kunnen-niet-meer-op-pokmon-go-jacht