Scroll to top

Top

Geen reacties

Bril helpt sporters bij voorbereiding #RIO16

Gepost op 25/07/2016
Bril helpt sporters bij voorbereiding RIO16

Voor de (passieve) sportievelingen onder ons is het na afloop van het EK, de tour en andere sportwedstrijden, uitkijken geblazen naar de Olympische spelen in Rio de Janeiro. Dat technologie sport elke dag meer beïnvloedt is geen nieuws meer. Zo zijn de zwemmers in hun high-tech zwempakken records gaan zetten die enkele jaren geleden ondenkbaar waren. Ook andere Olympische sporten zoals atletiek (de pistes), Speerwerpen, fietsen, etc. ondergingen enorme technologische vooruitgang.

Niet alleen de sport-specifieke aspecten werden drastisch geïnnoveerd laatste jaren. Ook de voorbereiding naar de spelen toe heeft vandaag een nieuwe dimensie gekregen voor alle sporters; Een lichtbril die de Olympische sporters helpt tegen een jetlag, de Propeaq. De bril zou er voor zorgen dat het slaap- en waakritme verschoven wordt. Dit is natuurlijk iets ideaal voor onze Olympische sporters aangezien ze ook vaak ‘s avonds laat gaan moeten presteren wegens de wedstrijdplanning.

propeaq 1

Verschillende sporters hebben de bril vandaag in bruikleen (ook het Belgische judo- en zwemteam gebruikt de bril momenteel). Zij kunnen deze gebruiken door de bril op te zetten, de bijhorende app te activeren en vervolgens zo hun biologische klok positief te beïnvloeden en reguleren. De bril zorgt voor een verhoogde alertheid, concentratie en productiviteit en helpt een jetlag te voorkomen. De applicatie meld je wanneer je de bril moet aanzetten en welke lenzen (rood of blauw) je best gebruikt en hoe lang. Je kunt de bril opladen via een Micro-USB en deze zal zo energie verkrijgen om een bepaald licht effect te geven.

Uiteraard is de bril niet enkel weggelegd voor top sporters. Ben je een professional dat ook veel internationale reizen maakt? Deze bril zal je ook helpen alerter te zijn tijdens je belangrijke meetings.

Je kunt het product al pre-bestellen op de website.

Kijk op onderstaand filmpje hoe het product juist werkt:

https://www.youtube.com/watch?v=tSbUfVCHGGQ

Christophe Havermans

Plaats reactie

bril-helpt-sporters-bij-voorbereiding-rio16