Scroll to top

Top

Geen reacties

“Programmeren is net zo belangrijk als een tweede taal”

Gepost op 24/05/2016
“Programmeren is net zo belangrijk als een tweede taal”

Vandaag hadden de Nederlanders de eer om Tim Cook, de CEO van Apple te verwelkomen. Hij was een van de sprekers op Startup Fest Europe in Amsterdam, samen met voormalig eurocommisaris Neelie Kroes. Hij deed er de uitspraak dat programmeren voor kinderen even belangrijk is als het leren van een tweede taal.

“Softwareontwikkeling zou moeten verplicht zijn op school. We moeten investeren in onderwijzers, we kunnen niet verwachten dat ze van de ene op de andere dag in het klaslokaal kunnen leren ontwikkelen.”

Wat denken jullie: moeten we programmeren verplicht maken op school? Of maken we het een optioneel vak? Ik ken alleszins heel wat vrienden die in het hoger onderwijs in een of andere vorm programmeren voor de kiezen kregen en bijzonder weinig van hen vonden er iets aan. Programmeren als een verplicht vak kan misschien net meer mensen wegsturen van de interessante wereld van ict. Een wereld die volgens een Europees rapport afstevent op meer dan 90.000 niet ingevulde jobposities in 2020 in België en Nederland.

Programmeren verplicht maken, ja of neen? Gelukkig zijn er nog alternatieven zoals Coderdojo om kinderen als spelend kennis te laten maken met de wereld van elektronica en IT.

Bram Vandewalle

Plaats reactie

8220-programmeren-is-net-zo-belangrijk-als-een-tweede-taal-8221