Scroll to top

Top

1 reactie

Pridiktiv: de zorg terug in de zorgsector brengen

Gepost op 03/02/2016
Pridiktiv: de zorg terug in de zorgsector brengen

UPDATE: Vorige zomer sloten we onderstaand artikel af met de probleemstelling die Pridiktiv voor ogen stond: Hoe overtuig je de zorgsector om mee in hun innoverend verhaal te stappen? Blij om te horen dat ze over deze horde zijn gesprongen en een partnership hebben afgesloten met Senior Living Group, een grote stap voorwaarts in hun missie om de zorg terug in de zorgsector te brengen.

Artikel 13 juli 2015

Ikea, Zaventem, 1ste verdieping. Eigenlijke de perfecte co-working space. Roep het niet van de daken maar je hebt hier ruimte, goedkope koffie en wifi. ‘Meer dan genoeg toch?’, dacht ook Jeroen de Backer toen hij aan Pridiktiv begon, een startup die zich wil focussen om de zorg terug in de zorgsector te brengen. Klinkt misschien pompeus maar dat is het niet; blijkt, wanneer na een goed uur onze wegen weer scheiden en ik een stuk meer geïnformeerd de lijnen begin uit te tekenen van dit artikel.

pridiktiv

Pridiktiv wil 3 grote problemen tackelen: zorgverstrekkers laten werken met actuele data, het tijdsverlies omtrent niet-medische training reduceren en ten laatste de administratieve taken voor de zorgverstrekker afbouwen tot een minimum. Hoe? Door een slimme integratie aan te bieden van een aantal elementen: een tablet voor de zorgverstrekker, een digitaal werkportaal en gezondheidsapparaten die met dit platform zijn geconnecteerd. Een heilige trifecta???

Waar wachten we op?

De bovenvermelde vaststellingen van Jeroen en zijn team schetsen het plaatje en de oplossing lijkt binnen handbereik te liggen: go digital. Hierdoor breng je de drie aparte werkdomeinen onder één luik. Een extra voordeel dat hieruit wordt behaald is de snellere opvolging die hierdoor kan plaatsvinden plus voorspellende (pridiktiv) analyses die hieruit kunnen worden onttrokken. Een heel nieuw luik dat wordt aangeboord: Artificiële Intelligentie (AI) . Laat de data met mekaar praten zodat op voorhand kan worden ingegrepen. Hier surft Pridiktiv mee op een golf die ook in de gezondheidsector wordt gepredikt: we moeten meer preventieve zorg aanbieden.

Een andere aanpak: empower the middlemen

Pridiktiv verschilt in zijn aanpak ten dele door de middelman niet uit het plaatje te snijden maar juist hem te empoweren. Er zijn tegenwoordig ruwweg 125.000 mhealth apps en in het gros van deze apps wordt de zorgverstrekker uit het plaatje gesneden ten voordele van de patiënt. Pridiktiv wil dit anders doen. Geef de zorgverstrekker de tools in handen om overbodig tijdsverlies te drukken en geef hem de kans terug dat te doen waar hij goed in is: zorg verstrekken.

Pridiktiv

Het platform dat ze hebben ontwikkeld is hiervoor de sleutel. Na een kleine demo kan ik zeggen dat het zeer gemakkelijk lijkt te werken, een uitgebreid overzicht geeft van metingen (bloeddruk, hartslag, innames, … ) en de mogelijkheid geeft voor de zorgverstrekker zoveel persoonlijke input in te brengen als hij wenst. Combineer dit met de de integratie van de telemetrie en je komt tot ‘een platform dat met alles praat in de plaats van hardware dat met een statisch platform moet praten. Een vraag die we wel eens krijgen is of we een nieuw ERP pakket zijn: neen, helemaal niet.Integendeel, we zijn een soort ‘plugin’, ook al is dat niet het juiste woord, voor bestaande systemen waarmee ze heel snel mobiel kunnen gaan werken.Vandaar onze centrale positionering tussen de patiënten en de zorgverstrekkers en hun bestaande/vertrouwde omgeving aan de andere kant.’ Zo moet het de zorgverstrekker de kans geven sneller tot diepgaandere diagnoses te komen.

Pridiktiv

Where do we go from here? 

Maar de kern van het probleem lijkt dieper te liggen: Hoe overtuig je de zorgsector dat er voordeel valt te behalen aan een digitalisering van zowel patiënt , werkomgeving als zorgverstrekker? Verandering wordt maar zelden onthaald op gejuich en in deze sector lijkt het niet anders te zijn. Ook Pridiktiv is op zoek naar een instelling die bereid is mee te werken aan een testperiode.

De puzzelstukken zijn op tafel gelegd en in mekaar gepast. Jeroen vertelt me dat de volgende fase zich aandient en dat is op zoek gaan naar investeerders die bereid zijn mee te stappen in hun innovatief verhaal en op hetzelfde moment iemand bereid weten te vinden om een testperiode met hen te doorlopen. Wij vanuit Technologium wensen ze daar alle succes mee!

Thomas Verhoef

Plaats reactie

pridiktiv-de-zorg-terug-in-de-zorgsector-brengen