Scroll to top

Top

Geen reacties

Infomotion 94Fifty Smart Sensor Basketball

Gepost op 26/12/2013
Infomotion 94Fifty Smart Sensor Basketball

Digitale driepunters dankzij de technologie

Na onze review van de Oakley Airwave, gadget der gadgets bij het snowboarden, concentreren we ons met deze preview op het basketbal.

Het bedrijfje Infomotion is een Kickstarter product en heeft met zijn slimme basketbal alvast een unicum gelanceerd op de sportmarkt.

De Infomotion 94Fifty Smart Sensor Basketbal doet alvast zijn best om de moderne technologie zoveel mogelijk te integreren binnen de sportwereld. De combinatie basketbal en applicatie zorgt ervoor dat de sportech geeks onder ons alvast weer een potentieel product hebben om aan de collectie toe te voegen:). Maar ook de professionele basketter-coach kan volgens ons veel heil halen uit het gebruik van dit product, do read on!

Zoals met de Oakley Airwave, poogt de Infomotion je basketskills verder aan te scherpen via….#DATA. Zo kan je ‘worpaccuraatheid’, dribble snelheid, dribble kracht en ‘werpboog’ tracken om na te gaan hoe je het doet en waar het beter kan. De app communiceert op constante basis (via Bluetooth 4.0) met de sensor in de basketbal zelf en houdt zo probleemloos je persoonlijke data bij. Dit alles laat toe om objectief te oordelen waar de sterktes en zwaktes in je spel zitten en om je ‘room for improvement’ te identificeren.

Daarnaast maakt de 94Fifty ook handig gebruik van gamification om je te motiveren hard te trainen en zo de volgende Michael Jordan te worden. Je kan tegen jezelf trainen en kijken wat je vooruitgang is op vlak van bijvoorbeeld dribble snelheid.  Ook is er een sociaal gamification element aan verbonden; Je kan tegen andere Smart Sensor Basketball gebruikers een wedstrijdje spelen….we like!

Wat ons even deed opkijken, is dat je de basketbal moet opladen… Bij nader inzien is dit logisch als je weet dat er een sensor in de bal zit die continu met je iDevice communiceert.

Wij kijken alvast uit naar de verdere evolutie van dit product. We zien meerwaarde in het concept, maar denken dat de prijs – een kleine 300 euro – een snelle en ruime verspreiding wel eens in de weg zou kunnen staan. Infomotion is er al in geslaagd om enkele NBA spelers als ambassadeur in te schakelen, wat sowieso een positieve impact zal hebben op het succes!

De ‘prijsongevoelige’ consumenten onder ons kunnen het product jammergenoeg nog niet in Belgische sportwinkels bemachtigen, maar zoals meestal volstaat een korte search op eBay of Amazon om de slimme basketbal toch in je bus te krijgen.

Ludwig

Plaats reactie

infomotion-94fifty-smart-sensor-basketball