Scroll to top

Top

Geen reacties

Pre-Order VR bril HTC Vive

Gepost op 22/03/2016
Pre-Order VR bril HTC Vive

Wat voor VR bril is de HTC Vive?

De HTC Vive is samen ontwikkeld met game bedrijf Valve, volledig ontworpen om mensen onder te dompelen in virtuele omgeving tijdens het gamen. Deze VR bril zal gaan concurreren met de Oculus Rift en Playstation VR. De HTC Vive is weer opnieuw ontworpen en kreeg een showcase op CES 2016 onder de naam Vive Pre, een significante verbetering ten opzicht van de vorige Vive. De headset is verbeterd qua comfort, en zit nu comfortabeler op het gezicht met een stabiele hoofdband. HTC heeft aangegeven dat de Vive nu makkelijker aangepast wordt aan de vorm van het hoofd van de gebruiker, ook is de Vive nu makkelijker voor mensen die een bril dragen. Daarnaast is er ook een camera geïntegreerd aan de voorkant van de Vive, waardoor je bij wijze van spreken kunt rondlopen en een hapje gaan eten zonder de headset af te zetten. Verder heeft HTC aangekondigd dat het mogelijk wordt om smartphones te koppelen met de headset, zodat gebruikers zonder de bril af te zetten gesprekken kunnen voeren. Ook kunnen tekstberichten en agenda-items gelezen worden met de Vive-headset.

Vanaf wanneer is de VR Bril HTC Vive te bestellen (Pre-Order)

Vanaf 29 februari, 16.00 uur nederlandse tijd, is het mogelijk om de HTC Vive te bestellen voor 799 dollar, ongeveer 868 euro (inclusief BTW). Houd echter rekening met verzendkosten, afhankelijk vanuit welk land je de HTC Vive bestelt. Het is mogelijk om te bestellen in 24 landen, waaronder Nederland en België. De bestellingen worden begin april geleverd. Mocht je het apparaat reserveren dan krijg je de games Job Simulator en Fantastic Contraption helemaal gratis.
Game Job Simulator

Game Fantastic Contraption

Welke Smartphones / telefoons kan ik gebruiken bij de HTC Vive?

Deze VR bril kan gekoppeld worden met Android- en iOS-smartphones.

Waar kan de de Pre-order opgeven?

Ga naar de website van HTCVive, en vul het Pre-order formulier in.

Hoe duur is de HTC Vive in vergelijking met andere VR brillen?

Met een adviesprijs van 799 dollar is de HTC Vive een stuk duurder dan de Oculus Rift, die voor 599 in de voorverkoop is gegaan. Een europrijs van de Vive is nog niet bekend, maar die zal vermoedelijk hoger zijn dan de dollarprijs. De Rift kost in Europa 699 euro. Bij de HTC Vive worden echter meer accessoires geleverd.

Wat wordt er allemaal geleverd als je de HTC Vive bestelt?

De Vive Consumer Edition bestaat uit:

  • de headset,
  • twee draadloze controllers,
  • een Vive Link Box,
  • oordopjes en
  • twee Vive-basisstations.

N.B.: De goedkopere Oculus Rift wordt geleverd zonder controllers.

Welke hardware heb ik nodig voor deze VR bril?

Dit is een zogenaamde vaste VR bril. Je hebt hier een sterke PC voor nodig. HTC raadt een systeem met GeForce GTX 970 of Radeon R9 290 aan. Dat zijn vergelijkbare systeemeisen als Oculus stelt voor zijn Rift. Ook gaat HTC net als Oculus hardware-bundels uitbrengen in samenwerking met fabrikanten van pc’s en videokaarten. Details hierover zijn echter nog niet bekend (datum: februari 2016).

Wat voor bedrijf is Valve (het game bedrijf)?

Logo Valve
Valve is een Amerikaanse game-ontwikkelaar die volledig in eigen beheer games uitbrengt. Het bedrijf werd in 1996 opgericht, te Kirkland, Verenigde Staten, door Gabe Newell en Mike Harrington. Momenteel zit de hoofdvestiging van de organisatie in Bellevue, Washington, maar hun producten gaan de hele wereld over. Vanaf de oprichting in 1996 ging Valve gelijk aan de slag met hun eerste game. Op dat moment had het bedrijf geen tot nauwelijks ervaring met het maken van games en had het ook geen idee dat Half-Life, zoals de eerste titel heette, een groot succes zou worden. Dat was wel het geval, met als resultaat dat de game ondertussen meer dan tien miljoen keer verkocht is en meer dan vijftig ‘Game of the Year Awards’ in de wacht heeft gesleept. Het duurde tot 2004 voordat er een vervolg kwam in de vorm van Half-Life 2 en volgens Valve was het de bedoeling om het geheel af te sluiten met een trilogie. De eerste twee delen kwamen er, respectievelijk Half-Life 2: Episode One en Half-Life 2: Episode Two genoemd. Het derde deel is tot nog toe niet verschenen.

De Half-Life serie is niet de enige gameserie van Valve. Een andere franchise van het bedrijf is Counter-Strike, waarvan het eerste deel uitkwam in 2000. Deze is gebaseerd op een mod voor Half-Life, gemaakt door Minh “Gooseman” Le en Jess “Cliffe” Cliffe. De twee heren kregen een baan aangeboden door Valve om samen een volwaardige game te maken van hun mod, waarop er verschillende vervolgen verschenen. Het laatste deel hiervan is Counter-Strike: Global Offensive uit 2012. Verder is Valve ook verantwoordelijk voor de Team Fortress-games en Day of Defeat. Nog bekendere games zijn Portal en Portal 2, en de twee Left 4 Dead-delen. Opvallend is dat ook Portal gebaseerd is op werk van kleine ontwikkelaars die later bij Valve zijn gaan werken.
Naast games ook ook eigen game-engine
Naast de ontwikkeling van games beschikt Valve ook over een eigen game-engine, namelijk de Source Engine. Al jaren wordt de Source Game Engine niet alleen door Valve zelf gebruikt, maar ook door vele andere ontwikkelaars. Er worden veel games in eigen huis bedacht en geproduceerd door Valve, maar als er een derde partij is, bijvoorbeeld fanatieke fans die zelf een onwijs goed gameformat hebben bedacht, dan wil Valve nog wel eens besluiten om samen met hen die game te perfectioneren. De eerdergenoemde titels zijn daar goede voorbeelden van. Ook de game Dota 2 past in dit rijtje. Fanatieke gamers klopten aan bij Valve, waarna ze een baan aangeboden kregen om de game verder te ontwikkelen. Gezien Valve ook verantwoordelijk is voor Steam en SteamOS, heeft het bedrijf hun handen vol met bezigheden.
Lees alle info over Valve op hun website

Gerben

Plaats reactie

pre-order-vr-bril-htc-vive