Scroll to top

Top

Geen reacties

Pokémon GO, populairder dan Tinder

Gepost op 11/07/2016
Pokémon GO, populairder dan Tinder

Afgelopen week kwam Nintendo met hun nieuwe applicatie, Pokémon Go op de markt. Het spel is zowat de geupdate versie van de nostalgische Gameboy spelletjes van vroeger; virtuele Pokémon wezentjes vangen om vervolgens te trainen en battles aan te gaan. Ditmaal met een volledige augmented reality ervaring geintegreerd in de applicatie:


Vandaag blijkt de lancering van hun nieuwe spel een enorm succes te zijn. Nintento stijgt maar liefst met 24,5 procent op de beurs van Tokio (hoogste stijging sinds 1983) en doet het beter dan Tinder. Niet slecht voor een bedrijf dat nog maar net een grote sprong waagt in de smartphone wereld.

De applicatie is vandaag nog niet beschikbaar in ons land. Initieel wordt de download enkel opengesteld voor Amerika, Australië en Nieuw Zeeland. Het succes is duidelijk merkbaar aan de statistieken. De dag na de lancering hadden 5,16% van alle Android toestellen in Amerika het spel al gedownload. Om je een idee te geven hoeveel dat wel niet is; meer dagelijkse downloads dan Tinder in de US. Van alle mensen dat de app gedownload hebben, gebruikt 60% het spel ook effectief. Dit brengt ons op een 3% van de Amerikaanse bevolking dat al volledig in de ban is van het nieuwe spel.

vs-tinder

De wereld is letterlijk zot van het spel. Wil jij het spel toch kunnen installeren op je smartphone vandaag? Het is mogelijk via een omweg; onze noorderburen vertellen hier hoe je de app al kunt downloaden.

https://twitter.com/DavidInglesTV/status/752303662215618560

Christophe Havermans

Plaats reactie

pokmon-go-populairder-dan-tinder