Scroll to top

Top

Geen reacties

“Playstation VR kost tussen de 370 en 550 euro”

Gepost op 12/01/2016
“Playstation VR kost tussen de 370 en 550 euro”

Virtual Reality markt in zijn geheel: voorspellingen

Virtual Reality wordt verwacht 5,1 miljard dollar te gaan opleveren aan omzet in 2016 dankzij 38,9 miljoen consumenten, waardoor het een prominente aanwezigheid zal hebben binnen de game-industrie. SuperData Research voorspelt dat Europa met 1,9 miljard dollar aan omzet bovenaan staat qua VR-verkopen; het gaat dan om hardware, accessoires, en software. Noord-Amerika volgt met 1,5 miljard dollar, terwijl Azië (1,1 miljard dollar), en de rest van de wereld (0,6 miljard dollar) de rest van de 5,1 miljard vullen. Het totaal in 2016 is een hoge stijging van het behaalde 660 miljoen dollar in 2015, en wordt verwacht in 2017 te klimmen naar 8,9 miljard en naar 12,3 miljard in 2018.

Welke Virtual Reality brillen zullen gebruikt gaan worden?

Playstation VR
Naar verwachting zullen consumenten eerst virtual reality ervaren met goedkopere mobiele apparaten voordat zij naar duurdere platformen overschakelen. Uiteindelijk gaan de Oculus Rift en PlayStation VR groeien in de industrie volgens het marktonderzoek.

SuperData Research: VR brillen gaan scoren in 2017

Volgens Superdata gaan de Virtual Reality-brillen goed verkopen de komende jaren. Zij zeggen dat aan het einde van 2017 er ongeveer 70 miljoen brillen in omloop zijn. Dat komt neer op 8,8 miljard dollar aan hardware en 6,7 miljard dollar aan software-inkomsten. Het bedrijf stelde dit vast aan de hand van de Samsung Gear release van vorige week. “Het kopen van een goedkopere VR headset zorgt ervoor dat klanten bekend raken met het platform voordat zij voor een duurdere kiezen”, zegt SuperData Director of Research Stephanie Llamas.

Virtual Reality markt en Games

Superdata’s research zegt dat ongeveer 31% van de Amerikaanse console-gamers plannen om een PlayStation VR te kopen, dat is een groot deel van de 11 miljoen PS4-bezitters. 18% van de PC-gamers wil een Oculus Rift aanschaffen, wat ook een indrukwekkende statistiek is. Beide headsets komen uit in 2016. In een tabel van SuperData Research:
VR Gaming markt

SuperData en de prijs van VR Brillen: Playstation VR schatting

De researchgroep SuperData heeft alle toekomstige virtual reality-headsets op een rijtje gezet en een schatting gemaakt hoeveel de headsets gaan kosten en hoeveel randkosten erbij komen. Volgens het onderzoek denkt SuperData dat de PlayStation VR tussen de 370 en 550 euro zal gaan kosten. Dat is drastisch meer geld dan Sony ooit heeft gezegd. Andrew House van PlayStation heeft eerder gezegd dat de PlayStation VR ongeveer evenveel geld zal gaan kosten als een net uitgebrachte console. In dat geval zou de PlayStation VR niet meer dan 370 euro moeten gaan kosten als we uitgaan van de prijzen van de Xbox One en de PlayStation 4.

Playstation VR: prijs-vergelijking met Oculus Rift

Virtual Reality bril Oculus Rift
Onlangs werd bekend dat de Oculus Rift voor ons in Europa ongeveer 700 euro zal gaan kosten. Dat viel veel mensen tegen omdat de baas Palmer Luckey eerder een prijs van ongeveer 325 euro had genoemd. Daar komt ook nog eens bij dat de gebruiker een capabele computer moet hebben om optimaal gebruik te maken van de headset. Een computer die als capabel wordt beschouwd is er eentje van rond de 950 euro. Zelfs als de PlayStation VR evenveel zal kosten als de Oculus Rift is de instapprijs nog lager, aangezien de PlayStation 4 momenteel maar 325 euro kost. In het geval dat je al in het bezit bent van een PlayStation 4 zou je direct kunnen beginnen.

Gerben

Plaats reactie

8220-playstation-vr-kost-tussen-de-370-en-550-euro-8221