Scroll to top

Top

Geen reacties

Pinchworm: het potentieel van een Flappy Bird

Gepost op 27/05/2016
Pinchworm: het potentieel van een Flappy Bird

Flappy Bird behoeft natuurlijk geen introductie meer: het was een aantal jaar geleden dé hit in de appstores. Ik durf veilig zeggen dat bijna iedereen met een smartphone hier tenminste van heeft gehoord en zeer velen het ook eens hebben uitgetest. Wel, nu is er eenzelfde eenvoudig spelletje de harten van menig gamer aan het veroveren en het noemt Pinchworm.

Pinchworm 4000000

Gecreëerd en gedesigned door 2 ex-Facebook designers die ook instonden voor de makeover van Facebook Messenger, beloven ze je door het gebruiken van de knijp -of pincetbeweging (‘pinch gesture’) op de smartphone je met Pinchworm voor een uitdaging te zetten. Zoals Flappy Bird of Angry Birds uitblinken in eenvoud, zo wil ook Pinchworm het je niet moeilijk maken… Althans op papier. Want eenmaal dat je met het spelletje start merk je dat wat op papier staat zich niet altijd mooi laat vertalen naar de praktijk.

 

Het spelletje draait om een worm die zijn geliefde verliest. Een grote kwaadaardige vogel heeft de wederhelft tussen de klauwen genomen en ….. Who cares?! Doel van het spel:  Als worm eindeloos ver door de grond kruipen of over stenen en andere obstakels springen. En dit door middel van de pincetbeweging die respectievelijk bij het knijpen je onder de grond laat gaan en je laat springen als je de duimen uit elkaar laat gaan.. Of nee, was het nu omgekeerd?

Nu alle frustraties een beetje zijn gaan liggen kan ik het nog eens vragen: ‘Was Flappy Bird een makkelijk spelletje aangezien je enkel op het juiste moment moest ‘tappen’ op je scherm?’ Hier bestaat maar 1 juist antwoord:  ‘Neeee!’ Verwacht dezelfde moeilijkheidsgraad bij Pinchworm. Eenzelfde soort kortsluitingen zullen in je hoofd ontstaan waar je weet dat je moet springen maar toch graaft, en omgekeerd. Een oh zo eenvoudig moeilijk spelletje, perfect om een weekendje mee te binchgamen.

Happy Gaming!

Thomas Verhoef

Plaats reactie

pinchworm-het-potentieel-van-een-flappy-bird