Scroll to top

Top

1 reactie

Pimp je Gmail met deze apps

Gepost op 21/04/2015
Pimp je Gmail met deze apps

Wist je dat Gmail volgens Comscore onderzoek de op één na populairste email service is? Met ongeveer 425 miljoen gebruikers wereldwijd (volgens de laatste cijfers), een aantal dat per week ongeveer met 1 miljoen nieuwe gebruikers aandikt, wordt ook verwacht dat Hotmail, nu nog nummer één, binnenkort onttroond zal worden.

Waarom Gmail zo’n populaire email service is zal wel te maken hebben met het feit dat Google achter de dienst zit. Maar een deel van de enorme bijval kan waarschijnlijk ook verklaard worden door de handige plugins en applicaties je kan installeren op je Gmail.

Bij deze geven we je graag een aantal Gmail apps en plugins mee die wij frequent gebruiken en best handig vinden.

Sortd

Deze Gmail applicatie verandert je dikwijls chaotische inbox in overzichtelijk georganiseerde lijsten. Ideaal voor de efficiëntiemonsters onder ons, die bedolven worden door gigantische hoeveelheden mails, todo’s enzoverder. Vandaag is Sortd nog in test, maar je kan via de site een toegang aanvragen om mee te testen.

Mailburn

Deze tool verandert je nogal statische en dikwijls ellenlange email conversaties in een soort van Whatsapp achtige interacties. Een voordeel van Mailburn is dat newsletters en marketing mails worden uitgesloten. Dit zorgt ervoor dat enkel nog de menselijke conversaties worden behouden.

Conspire

Deze startup lanceerde een email service die vertelt hoe je de beste introductie kan krijgen bij iemand die je wil ontmoeten. Door je email data onder de loep te nemen kan aan ieder contact dat je hebt een score worden toegekend. Op deze manier kan de applicatie via de netwerken van je contacten te weten komen wie het sterkst verbonden is met jou om je bij iemand anders te introduceren.

Gmail Shelfie

En meteen de grappigste van de lijst. Deze door Google ontwikkelde plugin laat je toe om je selfies te gaan delen met je Gmail contacten, zodat zij deze kunnen instellen als achtergrond afbeelding voor hun Gmail account. Zo kan je hen overal in de gaten houden. Of zou deze service dan toch een laattijdige april grap zijn van Google?

Ludwig

Reacties

  1. Arne Van Balen

    Hey Ludwig, er zijn inderdaad honderden (waarschijnlijk zelfs duizenden) plugins voor Gmail, dus bedankt om er slechts enkele te selecteren. Eéntje die er voor mij nog wel bij mag is ‘the good old Rapportive’. Helpt me dagelijks 🙂

Plaats reactie

pimp-je-gmail-met-deze-apps