Scroll to top

Top

Geen reacties

Philips Hue starterspakket: een slimme verlichting in een paar stappen

Gepost op 23/08/2016
Philips Hue starterspakket: een slimme verlichting in een paar stappen

Dankzij het internet der dingen (IoT – internet of things) gaan tal van voorwerpen “slimmer” worden door deze met het internet verbinden. Zo kan je nu je thermostaat, auto, rolluiken, en nog zo veel meer van op afstand bedienen en automatiseren. Specialisten zijn wat teleurgesteld met de adoptie van zulke slimme voorwerpen door het grote publiek, ze hebben de groei van de industrie overschat. Tal van redenen liggen aan de basis van deze minder spectaculaire groei; de prijs, de ingewikkelde installatie of de mensen zien gewoonweg het nut er niet van in om voorwerpen slimmer te maken. Eén product overtroeft al deze beperkingen, het Philips Hue Starters pakket dat in een handomdraai en voor een gelimiteerd budget je thuisverlichting slim maakt.

Een installatie in een paar seconden

Met het Philips Hue starterspakket krijg je twee witte lampen, een afstandsbediening en één bridge mee voor 74,51 euro. Deze bridge moet je verbinden met je modem door middel van een ethernet kabel en verbindt al de Hue-lampen met het internet, een bridge kan tot 50 lampen verbinden.  De LED-lampen zelf draai je zoals gewone lampen hun sokkel in. Daarna moet je enkel nog de Philips Hue app downloaden en een profiel aanmaken, beschikbaar voor Android en iOS. Het is een kinderspel om je lichten thuis of vanop afstand in te stellen volgens jou persoonlijke voorkeuren.

Slimme regeles en automatisering

Het leuke aan de Philips Hue is dat je gebruik kan maken van het If This Then That (IFTTT) platform. Dit laat je toe om tal van slimme regels in te stellen. Zo kan je jou verlichting laten knipperen wanneer je FitBit 10.000 stappen heeft geregistreerd. Of dat je verlichting blauw kleurt wanneer er regen aangekondigd is. Of de Hue lichten gebruiken als natuurlijke wekker. Hieronder nog een paar voorbeelden.

Een paar van de IFTTT regels

Een paar van de IFTTT regels

Er is ook een Geofencing functionaliteit waarbij de GPS gegevens van je smartphone worden gebruikt om automatisch je lichten aan te zetten wanneer je thuiskomt. Eenmaal je jou huis weer verlaat worden alle lichten automatisch weer uitgezet.

Leuk is ook de Hue Disco applicatie (iOS) waarbij je een disco van je woonkamer kan maken door je verlichten af te stellen op de muziek.

Tal van uitbreidingen mogelijk

Je kan je starterspakket aanvullen met tal van andere lichten en functionaliteiten. Zo kan je bijvoorbeeld slimme schakelaars kopen waarmee je zonder je smartphone je lichten kan dimmen. Zo heb je de draadloze Philips Hue Tap (56,22 euro) en kan je een extra Philips Hue Dimmer Switch (23,27 euro) kopen.Je kan ook uitbreidingslampen kopen deze kosten je 18,49 euro voor een standaard witte lamp. Daarnaast is er ook een heel gamma met wandlampen, tafellampen, ,….

Het starterspakket bevat enkel lampen die witte tinten weergeven, leuk zijn ook de iets duurdere pakketen met gekleurde lampen (186,68 euro).

Je kan gemakkelijk een set bestellen via onze partner dmlights.be, gratis levering naar België vanaf 100 euro.

Overzicht scores

Design
8.5
Gebruiksvriendelijkheid
9
Prijs-kwaliteits verhouding
8
8.5

Rating

Indien je wilt investeren in een slimmere woonst is het starterspakket van de Philips Hue een aanrader. Zeer gemakkelijke installatie en tal van leuke toepassingen en uitbreidingen zijn beschikbaar.
Antoine Smets

Plaats reactie

philips-hue-starterspakket-een-slimme-verlichting-in-een-paar-stappen