Scroll to top

Top

Geen reacties

Permanente Virtual Reality bioscoop in Amsterdam

Gepost op 22/03/2016
Permanente Virtual Reality bioscoop in Amsterdam

In Amsterdam opent 2 maart een permanente virtual reality-bioscoop. Hier kunnen vijftig mensen met een virtual reality bril op films kijken die in een cirkel van 360 graden zijn opgenomen. Daardoor lijkt het net alsof je er middenin zit. Het is de eerste virtual reality-bioscoop ter wereld, zegt reclamebureau &samhoud media, die het initiatief nam. In het najaar kwam het bedrijf al met een pop-up-virtual reality-bioscoop die langs enkele steden reisde. Na de opening in Amsterdam wil &samhoud ook een ‘VR Cinema’ openen in Berlijn, Parijs, Londen en Madrid. Bezoekers zitten in een draaistoel om de beleving groter te maken en kunnen ongeveer 35 minuten films achter elkaar bekijken. Ze kunnen kiezen uit verschillende pakketten, zoals bijvoorbeeld een horrorpakket of een kinderpakket.

Speciale film ontwikkeld

In deze VR bioscoop sta je het ene moment op het podium tussen de bandleden van U2 en vlieg je even later in een helikopter boven New York. The VR Cinema is een plek waar iedereen kennis kan maken met virtual reality en waar iedereen die er al kennis mee heeft gemaakt keer op keer verrast wordt door een selectie van de nieuwste en beste films die er zijn. Speciaal voor de nieuwe bioscoop is de nieuwe film In Your Face ontwikkeld, zei een woordvoerder na een bericht in Het Parool. Het script is geschreven door Ronald Giphart en de hoofdrollen worden gespeeld door Hadewych Minis en Tibor Lukács.

Hoe ziet zo’n Virtual Reality bioscoop eruit?

Hoe werkt een Virtual Reality bioscoop – wat gebeurt er?

The VR Cinema biedt je een compleet nieuwe bioscoopervaring. Één waarbij je geen last hebt van krakende zakken chips, vervelende ringtones en mensen die te hard lachen om flauwe grappen. Verder ontbreken ook de traditionele rode bioscoopstoelen en een groot wit bioscoopscherm. Je hoeft zelf geen mobieltje mee te nemen, alles krijg je ter plekke. Wat krijg je dan? Een Samsung Galaxy S6 die je met de Samsung Gear VR van het ene op het andere moment in een compleet nieuwe wereld doet belanden. Een wereld die voorheen onbereikbaar was. De Samsung Gear VR is zonder twijfel een van de beste mobiele virtual reality-brillen die er op dit moment bestaan. De bril weegt haast niks en omdat je de Samsung Galaxy S6 er gewoon in kunt klikken, heb je geen last van allerlei draden en snoeren. De bril is gemakkelijk op en af te zetten en via de banden aan de zij – en bovenkant is hij simpel te verstellen. Boven op de Gear VR zit een draaiwieltje waarmee je de scherpte van het beeld kunt afstellen op je eigen ogen, ook voor brillendragers is de Gear VR perfect te gebruiken.

Je krijgt ook een koptelefoon erbij

Steeds meer virtual reality films bevatten niet alleen 360 graden beeldmateriaal, maar ook geluid dat als het ware meedraait met je hoofd. Dit voegt een bijzondere dimensie toe aan de virtuele ervaring. Tijdens de voorstelling krijgt iedereen daarom een eigen Sennheiser HD 201 koptelefoon. Deze is licht, verstelbaar , zit prettig op het hoofd en garandeert bovenal steengoede geluidskwaliteit

Hoeveel stoelen zijn er in de VR bioscoop?

Er is maar liefst plek voor 360 stoelen! Omdat de virtual reality films zich overal om je heen afspelen, zijn de herkenbare rode bioscoopstoelen vervangen door draaistoelen. Hierdoor kun je moeiteloos zien wat er voor, achter, boven, onder en links en rechts van je gebeurt. Geen pijn aan je nek dus.

Hoe kan ik naar een Virtual Reality film toe?

Er is een aparte website voor gemaakt: https://thevrcinema.com/. Op deze website kun je online tickets bestellen.
Virtual Reality bioscoop Amsterdam

Wat kost een kaartje voor de Virtual Reality bioscoop?

Een gemiddeld kaartje kost ongeveer 12,50 euro. Je kijkt hiervoor 35 minuten een VR film. En je hebt een fantastische ervaring van wat er nou allemaal kan met Virtual Reality.

Het adres van de VR bioscoop

The VR cinema Amsterdam:
Oosterdokskade 5
1011 AD Amsterdam
The Netherlands
Telefoonnummer: +31 (0) 20 233 99 88
Email: mail@thevrcinema.com

Meer informatie over de bedenker en initiatiefnemer van de VR bioscoop

The VR Cinema is een concept van & samhoud media dat voor het eerst gestalte kreeg in de vorm van Europa’s eerste virtual reality pop-up bioscoop die na een tour langs diverse grote steden in Nederland, Duitsland en Zwitserland nu permanent neerstrijkt in Amsterdam. Na de opening in de Nederlandse hoofdstad hoeven Berlijn, Parijs, Londen en Madrid ook niet lang te wachten op hun VR Cinema.

Gerben

Plaats reactie

permanente-virtual-reality-bioscoop-in-amsterdam