Scroll to top

Top

Geen reacties

De Parrot Swing | Ultieme huis tuin keuken drone

Gepost op 24/01/2017
De Parrot Swing | Ultieme huis tuin keuken drone

Het hoeft niet gezegd, drones winnen aan populariteit! Een dik jaar geleden was het nog moeilijk een drone te vinden, nu hebben grote elektronica ketens volledige departementen met mechanische vliegtuigjes.

Deze snelle groei gaat gepaard met wettelijke vraagstukken en knelpunten. Mag je met een drone boven de tuin van je buur vliegen? Is dat schending van de privacy? Kan je met een drone op openbare plekken vliegen? Wie is verantwoordelijk als er een drone naar beneden dondert omwille van een technisch mankement? En zo kunnen we nog even doorgaan.

Echter, drones zijn zonder enige twijfel enorm leuk speelgoed. Parrot liet ons de laatste weken spelen met de Swing. Die wij bij deze uitroepen tot de ultieme huis tuin en keuken drone.

Vliegervaring

De Swing heeft een uniek design, dat is zeker. De quadricopter rust op vier uit isomo vervaardigde steunpunten. De rotoren zijn eveneens geïntegreerd in deze steunpunten, wat de overall look van de drone in onze smaak ten goede komt.

We hebben in het verleden al met verschillende modellen gevlogen, de Swing steekt er echter met kop en schouders bovenuit als het neerkomt op vlieg gemak. De bouw van de drone zorgt er eveneens voor dat de Swing heel stabiel vliegt. Daarom ook de nominatie als de ultieme huis tuin en keuken drone. Geen gebroken vazen of glazen als je met de Swing doorheen de huiskamer vliegt. Laat het onderstaande filmpje daar een bewijs van zijn :)!

De bijgeleverde controller is eveneens intuïtief gebouwd, zeker als je vertrouwd bent met het gamen. De diverse knoppen op de controller hebben allemaal een functie. Dit gezegd zijnde, zullen het vooral de twee sticks zijn die je zal gebruiken. Vooruit, opzij, achteruit en draaien. De eenvoud van vliegen maakt deze drone dan ook zo super leuk om snel eens de lucht in te jagen.

Stunten met de Swing

Je kan de controller koppelen met je smartphone en dan wordt het pas echt fun. De link met een smartphone activeert immers de stunt modus van de drone. Dit is dan ook het moment waarop we je aanraden om de Swing mee naar buiten te nemen om wat meer ruimte te hebben. Je kan de Swing een looping doen maken, super snel van richting doen wijzigen en een 360 graden laten doen in volle vlucht. Weet wel dat al dit stunten de batterijlevensduur drastisch laat slinken.

In normale vliegmodus halen we gemakkelijk tien minuten vliegplezier uit de Swing. Als we het wat spannender maken door te stunts aan het parcours te voegen, krijgen we zes minuten drone madness. Zowel de drone als de controller kan je opladen met de bijgeleverde micro USD kabel. Het duurt een 30 minuten om de drone op te laden.

Op Bol kan je de Parrot kopen voor om en bij de 141 Euro. Als je wat zoekt, dan vind je deze Drone voor een omgerekende 130 Euro op Amazon.

Veilige vlucht!

Ludwig

Plaats reactie

de-parrot-swing-ultieme-huis-tuin-keuken-drone