Scroll to top

Top

Geen reacties

Flower Power: mijn planten leven!

Gepost op 18/06/2016
Parrot Flower Power: mijn planten leven!

Onlangs verhuisde ik van een appartement naar een huis. Nu alles eindelijk uitgepakt is werd het tijd voor ons om de tuin eens onder handen te nemen. Elektronica en software zijn mijn ding, maar ik mocht nog maar weinig complimenten ontvangen voor mijn groene vingers. Een beetje valsspelen mag, dus ik probeerde de Parrot Flower Power.

De Flower Power is een slimme sensor die je in de grond naast je planten plaatst. Het is uitgerust met sensoren die alles meten van lichtintensiteit tot voedingsstoffen in de bodem. Installeren is zeer eenvoudig: je schuift een AAA-batterij (meegeleverd) in de bruine takvormige sensor en duwt de sensor in de grond, een paar centimeters van de plant die je wenst te “bewaken” vandaan. Simpel is subliem, elke tuinier zal snel op weg zijn met de Parrot Flower.


De Parrot Flower Power sensorInterface van de Flower Power app (Android)
Daarna installeer je de Flower Power applicatie op je Android of iOS smartphone. Je koppelt de sensor via Bluetooth en vult in welke plant je net monitort. De database bevat volgens Parrot meer dan duizend plantensoorten en ook onze tomatenplant vond ik al snel terug. Er waren maar twee problemen bij dit stappenplan: hoe weet ik welke tomatenplant dit net is (er zijn minimum tien verschillende soorten?) en wat is de naam van deze plant? Uiteindelijk werd onze Solanum lycopersicum gedoopt als Bobette Rouge.

Vanaf dat moment houdt de app je op de hoogte van de noden van je plant. De sensor verbindt echter via Bluetooth met je smartphone, dus je dient wel af en toe binnen het bereik te zijn van de sensor. Dit maakt de Flower Power wel wat lastiger voor buitenplanten. Een andere optie is natuurlijk naar de plant lopen en manueel te synchroniseren.
Flower Power meet de temperatuur, vochtigheid, bemesting en lichthoeveelheid voor je plant. Na de synchronisatie krijg je dan eenvoudig te zien wat er moet gebeuren: van bemesten tot water geven.

We zijn nu een kleine maand verder en Bobette Rouge doet het beter dan ooit. Ik kan de Parrot Flower Power dan ook aanraden voor de verstrooide, maar appgerichte mensen onder jullie.

Bram Vandewalle

Plaats reactie

flower-power-mijn-planten-leven