Scroll to top

Top

Geen reacties

Oval: muziek maken zonder muzikale kennis

Gepost op 15/06/2015
Oval: muziek maken zonder muzikale kennis

Muziek heeft me al altijd aangesproken. En het is veilig om te stellen dat ik hierin niet alleen sta. Maar ik ben er nooit toe gekomen om ook zelf een instrument langdurig te beoefenen. Ik miste een muzikale opleiding en het mezelf aanleren bleek niet altijd even makkelijk. Daarom ben ik ook enthousiast over een Kickstarter campagne die onder andere naar mensen als ik is gericht: de mogelijkheid aanbieden muziek te maken zonder dat hiervoor noodzakelijk ook de kunde moet aangeleerd worden van een bepaald instrument.

De eerste digitale handpan

oval digital handpan

Oval is een digitale handpan die je in staat stelt om zelf muziek te maken aan de hand van zelfgekozen geluiden die je oplaadt in het instrument. Een handpan is  een van de weinige instrumenten waar je intuïtief op kan muziek maken. Door enkel het gebruik van je handen kom je al een heel eind. Er zijn een paar raakvlakken die je kan bespelen, gevoelig aan de druk waarmee je ze bespeelt. Het leuke is dat je per raakvlak nieuwe geluiden kan invoeren. Met wat vindingrijkheid kan je zo een heel liedje samenstellen aan de hand van enkele toetsen.

Samen met een glad design en de uitgebreide mogelijkheden die de afzonderlijke app biedt, geeft het muziekliefhebbers de kans om zich helemaal uit te leven. Onderstaand filmpje legt het hele gebeuren verder uit:

 

 

 

Thomas Verhoef

Plaats reactie

oval-muziek-maken-zonder-muzikale-kennis