Scroll to top

Top

Geen reacties

OS X Yosemite, iOS 8 en Developers - Technologium

Gepost op 02/06/2014
OS X Yosemite, iOS 8 en Developers

Dit was WWDC14

Zo, na een meer dan geslaagde lancering van Technologium is het tijd om jullie even te updaten over de nieuwtjes die vandaag door Apple op WWDC14 werden aangekondigd. Apple kwam uit de hoek met veel software innovaties. Op nieuwe hardware wordt het nog even wachten, er komt dus niet meteen een iWatch of een iPhone 6…spijtig genoeg

OS X Yosemite

Apple lanceerde de opvolger van OS X Mavericks. OS X Yosemite wordt het nieuwe besturingsplatform voor alle desktops en laptops uit de Apple familie. Zoals we verwachtten volgt het nieuwe platform de designfactoren van iOS 7.

Je inschrijven voor de preview kan via deze link

IOS 8

Naast een nieuwe versie van OS X komt Apple ook aanzetten met een nieuwe versie van haar mobiele besturingssysteem. iOS 8 is een waardige opvolger van iOS 7. De grootste wijzigingen zitten hem in de notificaties, mail, integratie van gezondheidsstatistieken en het zogenaamde predictive typing. Ook de de foto app, de iCloud en Search krijgen een update.

Developers

De ontwikkelaars onder ons zullen waarschijnlijk een serieus gat in de lucht springen met de Apple aankondigingen vandaag. Waar Apple tot op heden een eerder gesloten systeem was, lijken ze vanaf vandaag ook de kaart van de community te trekken. Ze hebben een hele hoop APIs (Application Programming Interfaces) en SDKs (Software Developer Kits) losgelaten die ontwikkelaars in staat moeten stellen om veel nieuwe innovatieve apps te ontwikkelen.

 

In grote lijnen zijn dit de belangrijkste zaken van WWDC14. Spreek hier morgen over met je collega’s, medestudenten of wie dan ook en verras iedereen met je kennis over technologie ;).

Stay tech’d!

Ludwig

Plaats reactie

os-x-yosemite-ios-8-en-developers-technologium