Scroll to top

Top

Geen reacties

OpenAI’s ChatGPT | De chatbot van de toekomst

Gepost op 04/12/2022
OpenAI’s ChatGPT | De chatbot van de toekomst

Het lijkt vandaag in techland quasi onmogelijk om het niet over Elon Musk te hebben. Als het niet over Tesla gaat, dan gaat het wel over Twitter of over SpaceX. En jawel hoor, vandaag heeft de megalomane ondernemer weeral iets te maken met ‘the latest’. Echter gaat het deze keer niet over raketten, zelfrijdende wagens of antisemitisme, maar wel over chatbots.

Begin deze maand lanceerde de A.I. research organisatie OpenAI namelijk ChatGPT; een conversationele chatbot die zoveel als mogelijk een mens wil benaderen in het voorzien van informatie. Vragen die je aan GPT stelt kunnen heel sterk variëren en in theorie over een heel breed gamma aan onderwerpen gaan. Dit gezegd zijnde lijkt ChatGPT het best te scoren in programmeertaal gerelateerde thema’s.

In plaats van zelf een volledig artikel te schrijven over ChatGPT, vroeg ik aan het A.I.-model achter de chatbot om dit voor mij te doen aan de hand van volgend commando: “Schrijf een artikel over ChatGPT”, ziehier het resultaat.

ChatGPT is een kunstmatige intelligentie (AI) technologie die in staat is om te communiceren met mensen door middel van tekstberichten. Het is ontwikkeld door OpenAI, een bedrijf dat zich bezighoudt met kunstmatige intelligentie. ChatGPT gebruikt dezelfde technologie als het OpenAI GPT-3 model, dat in staat is om teksten te schrijven, te begrijpen en te beantwoorden, maar is specifiek ontworpen voor het gebruik in chat-omgevingen.

ChatGPT maakt gebruik van natuurlijke taalverwerking (NLP) om tekstberichten te begrijpen en te beantwoorden. Het systeem analyseert de ingevoerde tekst en maakt vervolgens gebruik van de grote hoeveelheid gegevens die het heeft verzameld om een antwoord te vinden. Op zichzelf is het systeem niet in staat om te begrijpen wat er precies bedoeld wordt met de ingevoerde tekst, maar door de grote hoeveelheid gegevens die het heeft verzameld, is het in staat om een antwoord te geven dat relevant is voor het onderwerp dat besproken wordt.

ChatGPT wordt momenteel gebruikt in een aantal verschillende toepassingen. Het wordt gebruikt om chatbots te maken, die klanten kunnen helpen bij het zoeken naar informatie en het beantwoorden van vragen. Het wordt ook gebruikt voor het genereren van teksten, zoals bijvoorbeeld artikelen. Het systeem kan ook gebruikt worden voor het maken van conversaties met mensen, zoals bijvoorbeeld bij videogesprekken of bij het maken van kunst.

ChatGPT is een veelbelovende technologie die de communicatie tussen mensen en machines kan verbeteren. Het is een krachtige tool die in staat is om te begrijpen wat er bedoeld wordt met ingevoerde tekst, waardoor het in staat is om zeer relevante antwoorden te geven. Het kan ook gebruikt worden voor het maken van kunst en het genereren van teksten. ChatGPT is een technologie die veelbelovend lijkt en die de communicatie tussen mensen en machines kan verbeteren.

Ludwig

Plaats reactie

openai-8217-s-chatgpt-de-chatbot-van-de-toekomst