Scroll to top

Top

8 reacties

Nu al OS X Yosemite

Gepost op 07/06/2014
Onze Mac draait nu al OS X Yosemite

Begin deze week lanceerde Apple op haar WWDC een aantal nieuwigheden waaronder het nieuwe besturingssysteem OS X Yosemite. Dit platform is de opvolger van OS X Mavericks en volgt meer de designfactor van het mobiele Apple besturingsplatform iOS.

Er werd aangekondigd dat Yosemite deze zomer in ‘beta’ (test) zou gaan en dat geïnteresseerden reeds dan het nieuwe platform zouden kunnen testen….

Echter, Technologium zou Technologium niet zijn, mochten we hier genoegen mee nemen ;). Onze Mac draait nu als OS X Yosemite.

Eerste test OS X Yosemite

Het design van Yosemite sluit zeer dicht aan bij iOS 7 (en 8). Dit zie je zowel aan de iconen die in het Dock worden gebruikt, als aan de flat en transparante interface. Duidelijk is dat Apple voor een zeer cleane en strakke gebruikerservaring gaat. Niet teveel toeters en bellen, maar een intuïtieve en duidelijke visualisering. We zijn alvast fan!

Het notificatiecentrum in OS X Yosemite werd eveneens volledig herzien. Opnieuw sluit dit dichter aan bij het mobiele besturingssysteem. In Yosemite kan je zelf widgets toevoegen aan het notificatiecentrum. Dit gaat van een rekenmachine tot je social media informatie. Naar de toekomst wordt verwacht dat er meer en meer widgets aan dit notificatiecentrum zullen toegevoegd worden. Hoogstwaarschijnlijk beschikbaar via de App Store, eventueel met een prijskaartje.

De zoekfunctie (Spotlight) ziet er ook anders uit in Yosemite. Eerst en vooral komt Spotlight naar het midden van je scherm als je een zoekopdracht ingeeft. Daarnaast gaat de zoekopdracht nog verder dan voorheen. Nog meer documenten en bestanden die ook maar iets kunnen te maken hebben met hetgeen je zoekt.

De integratie tussen iDevices (iPad, iPhone) en de Apple computerlijn wordt eveneens groter dankzij OS X Yosemite. Je kan zonder bepaalde handelingen je iPhone direct als modem gebruiken voor je MacBook, op plaatsen waar er geen WiFi is. Daarnaast kan je ook je telefoneren met je MacBook. Stel dat je iPhone beneden aan het opladen is, en jij zit boven op je Mac te werken. Dan kan je bellen en gebeld worden via je iPhone op je MacBook…Zijn jullie nog mee ;).

 

In grote lijnen zijn dit de eerste grote veranderingen aan OS X Yosemite. In de komende maanden komen er nog nieuwe updates binnen, we houden jullie zeker op de hoogte. Wil je zelf ook nu al kunnen genieten van OS X Yosemite? Laat het ons zeker weten via de comments hieronder, we kunnen helpen ;).

Stay tech’d!

Ludwig

Reacties

 1. Benjamin

  Mooi artikel, en ik wel hem ook testen!

  • Ludwig

   Dag Benjamin, dank voor de reactie
   Stuur gerust een mailtje naar ludwig@technologium.be, dan zenden we je de How 2 ;).
   stay tech’d!

  • lukas

   Amai ziet er veel belovend uit! Wil hem zeker proberen.

 2. lukas

  Beste lezers,

  Ik heb OS X Yosemite juist gedownload en de eerste indruk is geweldig. Strak design, helder, nieuwe snufjes. Enorm bedankt @technologium voor het vrijgeven van hun beta versie. Voor meer vragen mail naar ludwig@technologium.be

 3. Jordy

  Ik ben ook superbenieuwt!! Ik heb net de mail verzonden!!!!

Plaats reactie

nu-al-os-x-yosemite