Scroll to top

Top

Geen reacties

Ontdek hier de leukste kookapps

Gepost op 25/02/2015
Ontdek hier de leukste kookapps

Er bestaan miljoenen applicaties voor tal van toepassingen. Hierbij de selectie van de apps die je moet instaleren als je graag kookt.

Dagelijkse Kost met Jeroen Meus

meusDit is een zeer leuke applicatie waar je tal van vlaamse recepten kan terug vinden. Bij elk recept krijg je een verkorte versie (een drietal minuten) van het bekende kookprogramma van Jeroen Meeus over het gerecht dat je wilt koken. Een handige toepassing is het boodschappenlijstje waarbij je op een zeer eenvoudige manier lijstjes kan aanmaken met de ingrediënten die je niet in huis hebt. De zoekfunctie voor nieuwe gerechten is ook zeer handig, zo moet je tussen tal van categorieën kiezen en kan je de tijd dat je wilt koken en het budget dat je wilt spenderen aanpassen. De app kost 4,99 euro op iOS (niet beschikbaar voor Android) waarbij een gelimiteerd aantal recepten toegankelijk zijn. Er is een receptenwinkel waar je voor 1,99 euro een tiental recepten extra kan kopen.

Recipes met Jamie Oliver

jamie

De wereldberoemde Britse chef-kok heeft natuurlijk ook een eigen kookapp. Deze app is zeer visueel met grote foto’s van hoge kwaliteit en de recepten zijn natuurlijk iets internationaler getint dan in de app van Jeroen Meus. Voor de rest is het concept vrijwel identiek, voor elk recept krijg je een boodschappenlijstje en uitleg over hoe je stap voor stap het recept moet klaarmaken. Er is ook een zoekfunctie beschikbaar, maar die werkt enkel op naam en ingrediënten en niet met categorieën. Je kan de app 7 dagen gratis proberen en daarna kost die je 1,99 euro per maand. De app is beschikbaar voor iOS . Voor Android is er een speciale app waarbij je enkel gerechten hebt die 20 minuten in beslag nemen om voor te bereiden en deze kost je 6,99 euro (eenmalig).

BigOven heeft meer dan 350.000 recepten

Capture

Dit is één van de meest populaire kookapps ter wereld, meer dan 11 miljoen mensen hebben deze app gedownload. Je kan er zeer gemakelijk recepten vinden en een boodschappelijstje aanmaken. Je kan zelfs je week inplannen met wat je allemaal wilt koken waarbij je een geconsolideerd boodschappenlijstje krijgt. Handige toepassing is dat je op basis van ingrediënten en overschotjes nieuwe gerechten kan vinden. De app is gratis voor Android en iOS maar er zijn ook tal van betalende opties om bijvoorbeeld over nog meer recepten beschikken.

Epicurious 25000 gerechten volledig gratis

last

Deze app is zeer gebruiksvriendelijk en heeft aparte functies zoals filters op gezondere recepten en kindvriendelijke recepten. Bij elk recept is er ook een tijdsaanduiding van hoevel tijd het neemt om heel het gerecht klaar te maken en hoeveel tijd je actief bezig bent met koken. De app beschikt over een 25000 tal recepten afkomstig uit bekende kookboeken van top chefs. De app is gratis beschikbaar op Android en iOS. Groot voordeel bij deze app is dat alles gratis is.

Er zijn nog andere kookapps maar met de 4 hier boven kan je al een tijdje verder.

Stay Tech’d!

 

 

Antoine Smets

Plaats reactie

ontdek-hier-de-leukste-kookapps