Scroll to top

Top

Geen reacties

Ontdek de nieuwste gadgets en actiecamera’s van het voorjaar

Gepost op 03/03/2015
Ontdek de nieuwste gadgets en actiecamera’s van het voorjaar

Op de twee bekendste technologie beurzen van het voorjaar, de CES (Consumer Electronics Show) en het MWC (Mobile World Congres) worden er naast de nieuwste smartphone’s en Tv’s ook veel leuke gadgets voorgesteld. Hierbij onze selectie van de leukste en interessantste actiecamera’s van het voorjaar.

De goedkoopste: de Yi Action Camera

Op het MWC in Barcelona heeft Xiaomi aangekondigd dat ze met een wel zeer goedkope actiecamera op de markt komen. Voor degenen die het bedrijf niet kennen, Xiaomi is wereldbekend doordat ze smartphones die verdacht veel op de iPhones lijkt maakt. Zo is de Mi Note, een alternatief voor Apple’s Iphone 6, één van de populairste smartphones in China. Maar vandaag hebben ze velen verbaasd door hun intrede te maken in de markt van de actiecamera’s. Deze markt is lang gedomineerd geweest door GoPro, maar veel mensen zullen zich verheugen met de goedkopere Yi Action van Xiaomi.

Schermafbeelding 2015-03-02 om 19.45.14

Deze Yi Sports Camera beschikt over 16 Megapixels, je krijgt er een afstandsbediening bij en je kan deze koppelen met je smartphone via WiFi of Bleutooth. De camera zal te koop zijn voor minder dan 100 Dollar, wat zeer goedkoop is vergeleken met de concurrentie.

De duurste: De GoPro Hero Black

Schermafbeelding 2015-03-02 om 20.35.55

De actiecamera is 5 keer duurder dan de Yi Sports. Maar deze is dan ook van zeer hoogwaardig materiaal gebouwd en kan je tot in de kleinste puntjes instellen om aan jou noden te voldoen. Het verschil met andere camera’s uit zich in de kwaliteit, met de GoPro kan je namelijk in 4K filmen. De app waarmee je jou GoPro kan besturen is ook duidelijker beter dan de apps van de concurrentie. Enigste minpunt is misschien de batterij, deze houdt het maar anderhalf uur vol als je in een deftige kwaliteit filmt. Maar de GoPro Hero Black blijft de beste actiecamera als men de dure prijs (500 Dollar) buiten beschouwing laat. De GoPro Hero HD is het goedkopere broertje, voor 125 Dollar, heb je ook al een seer deftige actiecamera.

De vliegende versie: De DJI – Inspire 1

Drones beginnen meer en meer door te dringen bij de gewone consument. Men moet echter toegeven dat zonder een deftige camera aan de drone veel toepassingen verloren gaan. Weinig drones combineren een gemakkelijk besturingssysteem en goede beeldkwaliteit. Er is echter een nieuwe (nog vrij onbekende) speler op de markt die de harten van alle drone en actiecamera liefhebbers sneller doet slaan, de DJI Inspire 1. Deze drone is zeer gemakkelijk te besturen en beschikt over een heel eenvoudige maar performante applicatie. Hiermee zal je al de actie vanuit de lucht kunnen filmen en dit met een zeer hoge beeldkwaliteit. De Inspire 1 kan 4K video’s maken en foto’s nemen tot 12 megapixels. Dit speeltje wordt nog het meest voor professionele doeleinden gebruikt, jammer genoeg moet je nog meer als 3000 euro neerleggen om er één te bemachtigen (met alle mogelijke attributen weliswaar). DJI heeft ook een goedkopere reeks, de Phantoms en deze zijn beschikbaar vanaf 400 euro (zonder camera).

Schermafbeelding 2015-03-02 om 23.01.53

 

Zoals je met de Yi sports camera kan zien, worden deze gadgets ieder jaar goedkoper. Binnenkort kan iedereen voor een beperkt bedrag al zijn avonturen van op de grond of vanuit de lucht kunne vastleggen en delen met vrienden of familie. Wij zijn in ieder geval fan.

 

Stay Tech’d!

 

 

 

Antoine Smets

Plaats reactie

ontdek-de-nieuwste-gadgets-en-actiecamera-8217-s-van-het-voorjaar