Scroll to top

Top

Geen reacties

OnePlus 2

Gepost op 28/07/2015
OnePlus 2

Gisteren presenteerde het Chinese bedrijf via een Virtual Reality event de opvolger van hun populaire OnePlus One. Hoe zit het nu net met de 2, 15 maanden nadat de One het prijskaartje voor een degelijke smartphone op 300 euro plaatste?

De opvolger van de One is dus de 2 geworden. Niet de Two zoals je zou verwachten, het team van OnePlus heeft expliciet gevraagd om 2 te schrijven en niet Two. De 2 is net als de One een toestel met een 5,5″ full-HD scherm die op alle vlakken de One overtreft. Een helderder display, meer werkgeheugen, snellere processor… Alles wat je kan verwachten van een waardige opvolger. De behuizing is wel iets kleiner geworden door een millimeter van de lengte en breedte te knippen, maar het toestel zelf is iets dikker en zwaarder. Het gaat hier werkelijk om zeer subtiele verschillen.
De behuizing van de 2 beschikt ook over een nieuw soort slider dat de meldingen regelt op je toestel. Deze beschikt over 3 standen: van Stil tot Prioriteit tot Alle Meldingen. Tot slot kun je de look’n’feel van het device aanpassen met 4 covers.

Een van de meest opvallende toevoegingen is een vingerafdruklezer die je kan gebruiken om het toestel te unlocken. Ook vind je bij de 2 ondersteuning voor 4G netwerken en ondersteuning voor dualsim. Onderaan vinden we dan weer een USB-C aansluiting terug, wel slechts op basis van het oudere USB 2.0. USB-C lijkt de aansluiting te worden die op termijn micro-USB zal vervangen, maar voorlopig blijft het aantal toestellen met deze aansluiting beperkt. Het wordt dus wel wat zoeken naar de juiste kabel om je toestel even op te laden tijdens een feestje.

Itern vinden we de Qualcomm Snapdragon 810 terug, de processor die we al eerder zagen in de HTC M9 en de Sony Xperia Z3+ en Z4 tablet. Deze processor wordt gekenmerkt door warmteproblemen. In de eerste modellen van de M9 werden er zelfs temperaturen van 55 graden Celcius opgemeten. Nu is dit probleem wel verholpen door de processor wat terug te schakelen qua snelheid (downclocken), maar de vraag is wat dit zal opleveren voor de 2. OnePlus zelf zegt nauw te hebben samengewerkt met Qualcomm en verwacht geen problemen.

OnePlus 2 is uitgerust met Android Lollipop met OxygenOS, een eigen skin van OnePlus. Er zullen twee versies gelanceerd worden van de 2. Als eerste is er de goedkopere versie met slechts 16GB opslagruimte en 3GB werkgeheugen. Het topmodel gaat voor 399 euro over de toonbank en biedt 64GB opslag met 4GB werkgeheugen. De leveringen starten vanaf augustus, maar verlopen wel weer via invites. Momenteel zijn er reeds meer dan 380.000 mensen aan het wachten op een uitnodiging. Zelf wachten kan via deze website.

Bram Vandewalle

Plaats reactie

oneplus-2