Scroll to top

Top

Geen reacties

OMbra, de slimme beha

Gepost op 10/08/2016
OMbra, de slimme beha

OM lanceerde in 2014 een collectie van slimme t-shirts voor mannen. Hartslag, ademhaling, stappen… Nagenoeg alle metingen die een smartwatch of Fitbit kunnen en meer. Er was echter een groot nadeel: er was totaal geen aanbod voor vrouwen. Dit jaar komen ze echter met de OMbra, de slimme beha.

Af en toe moet je je comfortzone verlaten. Ten minste dat heeft men mij ooit wijsgemaakt. Deze week is deze spreuk de drijfveer achter mijn artikels. Het eerste artikel gaat dus over een slimme BH, iets dat de gemiddelde man gelukkig nog iets kan over vertellen. Volgende keer? Mja, laten we dat nog even afwachten.

De OMbra dus. Verwacht je alvast niet aan een pikante of met kant afgewerkte bustehouder, de OMbra is van een sportief karakter. Logisch natuurlijk, want de OMBra is voornamelijk bedoeld voor joggers. Een klein zwart doosje met alle sensoren bevindt zich bovenaan de torso, op dezelfde plaats waar je conventionele hartritmesensoren meestal terugvindt. Onderzoek van OM toonde echter aan dat vrouwen niet echt fan zijn van borstriemsensoren aangezien dat hun BH in de weg zit. En zonder is blijkbaar ook geen optie (heb ik me laten vertellen).

OMrun app voor de OMbra

De sensoren praten via Bluetooth met de app van OM. Afstand, tempo, hartslag, ademhaling en nog meer worden aan het einde van je workout weergegeven samen met een beoordeling van jouw ademhaling, hartslag en beweeglijkheid. Na de workout zou de slimme beha ook jouw herstel monitoren, al ontbreken hier nog de nodige details rond. Gamification is ook aanwezig in de app, dus dan kan je weeral eens gaan lopen om je level te verhogen (games zullen nooit meer hetzelfde zijn na Pokémon GO).

Kostprijs voor een slimme BH met sensor is 160 euro. De vraagprijs voor een extra BH (dus zonder sensor) is 60 euro. Er zullen een aantal kleuren en maten verkrijgbaar zijn. De OMbra zou nog deze zomer moeten op de markt verschijnen, geïnteresseerden kunnen zich bij OM registreren.

 

Bram Vandewalle

Plaats reactie

ombra-de-slimme-beha