Scroll to top

Top

2 reacties

Oculus kondigt consument versie Rift aan

Gepost op 13/06/2015
Oculus kondigt consument versie Rift aan

Oculus heeft gisterenavond meer bekend gemaakt over de consumentversie van de Oculus Rift die begin volgend jaar verwacht. Het bedrijf onthulde onder meer het definitieve ontwerp, toonde wat games en kondigde wel een bijzondere partnerschap aan.

Retail Rift

De versie die volgend jaar verschijnt beschikt over twee OLED schermen speciaal ontwikkelde lenzen. Oculus maakt helaas de resolutie niet bekend, toch wel het belangrijkste aspect waar iedereen op hoopte.  Het microfoon-achtige object dat gisteren al opdook uit de gelekte afbeeldingen van de Rift blijkt inderdaad de tracker te zijn.

Deze wordt ingeplugd aan de achterzijde van de PC en staat in verbinding met trackingsensoren in de voorzijde van de Rift. Opvallend was dat tijdens de presentatie niet werd gesproken over de dikke kabel die uit de Rift komt en verbinding staat met de computer.

Design & Audio

Het design is door de jaren heen geperfectioneerd en biedt voldoende comfort voor een lange vr ervaring. De headset is net zo eenvoudig als een pet op te zetten, trekt niet en is zeer lichtgewicht. De afstand tussen de ogen is af te stellen voor een optimale ervaring en het geheel is voorzien van een laag stof voor een fijne ‘feel’.

De Rift beschikt over een ingebouwd geluidssysteem dat gebruikt maakt van virtual audio wat in hoge mate bijdraagt aan de immersie. De kleine oortelefoons zijn eenvoudig te verwijderen waardoor je tevens gebruik kan maken van je eigen headset. Tevens goed nieuws voor brillendragers, de Rift is stukken beter te gebruiken met een bril op.

Windows 10 en Oculus Home

Opvallend was de aankondiging van een partnerschap met Microsoft. Niet alleen wordt elke Rift met een XBOX ONE controller verscheept, het streamen van XBOX Games is tevens mogelijk. Helaas geen volwaardige vr ervaring maar simpelweg spelen op een virtuele TV. Oculus heeft daarnaast zelf een virtueel en 2D platform ontwikkeld waarmee games gespeeld en gekocht kunnen worden.

Ready for vr games & Oculus Touch

Diverse games die special voor de Rift gemaakt zijn kwamen kort langs met als uitschieter de gameplay trailer van Eve Online. Oculus gaf aan met diverse ontwikkelaars te werken en beloofde een sterke line up van vr games voor 2016. Als laaste kondigde oprichter Lucky Palmer de speciaal ontwikkelde Oculus Touch controllers aan. Deze zijn in staat je armbewegingen alsmede bepaalde handgebaren zoals zwaaien en wijzen te registeren. Daarnaast beschikken deze controllers over fysieke knoppen en een trigger om bijvoorbeeld te schieten

Prijs en releasedate

Details over de specificaties waren schaars maar ook over de releasedate en prijs deed Oculus geen uitspraken. Verder dan Q1 2016 kwam Palmer niet en de exacte kosten van een vr ervaring blijven onbekend. De systeemeisen van de Rift en het feit dat de Rift all-in 1500 euro gaat kosten doet vermoeden dat de prijs zo rond de 400/500 dollar komt te liggen.

Genoeg om blij mee te zijn en voldoende om naar vooruit te kijken!

Stay Tech’d

Ludwig

Reacties

Plaats reactie

oculus-kondigt-consument-versie-rift-aan