Scroll to top

Top

Geen reacties

Nu al iOS 10 op je iPhone of iPad

Gepost op 15/06/2016
Nu al iOS 10 op je iPhone of iPad

Tijdens WWDC 2016 kondigde Apple de nieuwe besturingssystemen aan voor Mac, Apple Watch, Apple TV en iPhone/iPad. Om developers de kans te geven de nieuwe softwarepakketten beter te leren kennen, bestaande applicaties up te daten en nieuwe apps te maken, geeft Apple meteen toegang aan ontwikkelaars via hun developer account.

Apple is zich ook bewust van het feit dat niet enkel developers geïnteresseerd zijn om de nieuwe software uit te proberen. Net daarom lanceerde de tech gigant het zogenaamde Apple Beta Software Programma. Als ‘normale’ consument kan je vanaf juli de nieuwe versie van macOS en iOS uitproberen als je jezelf inschrijft voor dit programma.

Lees ook: De hoogtepunten van Apple WWDC 2016

Vind je echter dat juli veel te lang wachten is (we zien jullie knikken), dan is er een manier om als niet developer nu reeds het nieuwe mobiele besturingsprogramma (iOS) op je iPad en iPhone uit te proberen. Dit kon vorig jaar ook al, maar dan was het een gekunstel met toetscombinaties op je computer en Apple apparaat, alsook een heuse zoektocht naar het juiste besturingsysteem online.

Nu al iOS 10 uitproberen

Disclaimer: Apple ondersteunt deze manier van werken niet en raadt de modale consument aan om te wachten tot iOS 10 beschikbaar is via het Apple Beta Software Programma.

Dit jaar is het installeren van iOS 10 een pak eenvoudiger geworden. Het enige wat je eigenlijk moet doen is het juiste iOS Beta Software Profiel installeren op je iPhone of iPad. Geen computer meer nodig, alles kan rechtstreeks vanop je mobiele apparaat. In het filmpje hieronder toont een video blogger hoe je iOS 10 reeds op een iPhone kan testen.

We raden je ook aan om eerst eventjes online te zoeken naar reviews van iOS 10 Beta 1. Dit zal je een goed beeld geven op de stabiliteit van het softwarepakket. Ook kan het geen kwaad om een back-up te maken van je mobiele apparaat alvorens iOS 10 te installeren.

Ludwig

Plaats reactie

nu-al-ios-10-op-je-iphone-of-ipad