Scroll to top

Top

1 reactie

Samsung Galaxy Note 7 – digitaal met een pennetje

Gepost op 02/08/2016
Samsung Galaxy Note 7 – digitaal met een pennetje

Dat Samsung weer sterk in de smartphonemarkt aanwezig is, bewees het al met de Galaxy S7 en S7 Edge. Deze twee toppers zorgden voor een belangrijke toename van Samsungs omzet en winst. De vraag is echter of de zopas onthulde Note 7 eenzelfde succesverhaal zal worden?

Familie van…

De Galaxy Note 7 is overduidelijk niet van de melkboer. Met de gekende kromming in de achterste glasplaat, het aluminium frame en het gebogen scherm lijkt hij dan ook sprekend op zijn kleinere S7 broertjes. Zelfs het volgnummer heeft Samsung eindelijk gelijkgesteld, want na 5 komt uiteraard 7. Op die manier wil Samsung een uniforme line-up brengen om sterker te staan tegen wat Apple in september zal tonen. iPhone 7 anyone?

Enkele andere overeenkomsten zijn: Water- en stofbestendigheid, draadloos laden en een 12 Megapixel camera achteraan.

Note 7 waterbestendig

… maar toch dat tikkeltje anders

Het is bijzonder leuk om te ontdekken wat voor technologie Samsung allemaal in dit nieuwe toptoestel propt. Om te beginnen wordt de Note 7 de eerste Samsung smartphone met de nieuwe USB-C poort (zoals bij Nexus 6P, 5X, OnePlus 3, etc.). Je krijgt er zelfs een gratis adapter bij zodat hij compatibel blijft met oudere Samsung accessoires.

Daarnaast is er alweer een nieuwe manier bijgekomen om je smartphone te ontgrendelen. Vergeet vingerafdrukken! De irisscanner herkent meteen de rechtmatige eigenaar. Hopelijk kan deze methode niet omzeild worden door middel van een foto, zoals bij face unlock.

Als laatste kan de S Pen natuurlijk niet ontbreken bij een Galaxy Note toestel. Ook dit jaar zijn er enkele nieuwigheden ingebouwd. Zo is deze nog nauwkeuriger en eveneens water- en stofbestendig. Vertalen kan snel door de S Pen over woorden te laten zweven.

Note 7 S Pen

Vol spanning wachten op de Samsung Galaxy Note 7

De Note toestellen zijn altijd bij de top der smartphones gerekend en dat is met deze Note 7 niet anders. Een prachtig uiterlijk in combinatie met functionaliteit en innovatie doet mijn hart alvast sneller slaan. Geldt dat ook voor jou, dan kan je binnenkort al eentje reserveren door een pre-order te plaatsen. Officieel ligt hij pas vanaf 19 augustus in de winkels in de USA. Wie nog twijfelt kan binnenkort een review lezen op onze website. So stay tuned and stay tech’d!

Update: De Samsung Galaxy Note 7 zal in België pas vanaf 2 september in de winkels liggen voor een adviesprijs van 849 euro.

Bram Vandewalle

Plaats reactie

samsung-galaxy-note-7-8211-digitaal-met-een-pennetje