Scroll to top

Top

Geen reacties

Nooit meer een platte batterij met StoreDot

Gepost op 05/09/2015
Nooit meer een platte batterij met StoreDot

StoreDot is een Israëlische startup gespecialiseerd in organische verbindingen met het doel de performantie van bepaalde toestellen drastisch te verhogen. Batterijen laden sneller en kleuren tonen mooier op displays. De technologie zou volgens StoreDot de mogelijkheid hebben om volledige industrieën, zoals de energie en halfgeleider industrie, te verstoren. Ze geloven heel sterk in hun bedrijf en terecht blijkt uit de funding die ze reeds ophaalden. Hun eerste product was een batterij voor smartphones die volledig kan opladen gedurende slechts een halve minuut. Met hun tweede product, een batterij voor auto’s die op vijf minuten oplaadt, haalden ze onlangs 18 Miljoen USD op. In totaal haalden ze tijdens vier rondes al 66 Miljoen USD op, een heel mooi bedrag me dunkt.

Nanodots

De nanotechnolgie die gebruikt wordt door StoreDot heten ze Nanodots. In onderstaand filmpje is een korte uitleg te zien over de technologie. Voor de auto batterijen wordt een gelijkaardige technologie gebruikt zoals bij de smartphone batterij maar met een aantal uitbreidingen. Het is dus voor hun kapitaal intensieve R&D dat het nodig was om voldoende funding op te halen.

Het grootste probleem met Li-ion batterijen die nu op de markt zijn is warmte dissipatie. Warmte is slecht voor de levensduur van de batterij en reduceert het aantal keer dat deze kan op- en ontladen. De technologie van StoreDot is flinterdun en doordat er bijna geen warmte ontstaat bij gebruik gaat die tot drie keer langer mee.

FlashBattery

De FlashBattery voor smartphones kan volledige opladen tot 100% in slechts 30 seconden. De FlashBattery voor elektrische wagens kan opladen in 5 minuten. StoreDot wil dat het laden van de elektrische wagen eenzelfde ervaring wordt als het tanken van je gewone auto. Even 5 minuutjes stoppen en je kan weer verder. Het laden vraagt echter een heel hoog vermogen. Minstens 200 kilowatt moet kunnen geleverd worden door de lader, per 100 km. Dit is zo goed als onmogelijk thuis te doen.  De laders van StoreDot vragen meer vermogen dan die van Tesla dus de uitbouw van het laadnetwerk is geen eenvoudige opgave. Er wordt verwacht dat overheden hier een rol zullen spelen. Weer een stapje dichter naar een Smart Grid dus!

 

 

Plaats reactie

nooit-meer-een-platte-batterij-met-storedot