Scroll to top

Top

1 reactie

De Nokia Lumia 1520 is de phablet der phablets

Gepost op 03/07/2014
De Nokia Lumia 1520 is de phablet der phablets

In de ‘phablet’ familie van Nokia, heb je naast de Nokia Lumia 1320, reeds gereviewd door Technologium, ook de Nokia Lumia 1520. We kregen de kans om deze grote broer ook eens onder de loep te nemen.

Ten opzichte van de Lumia 1320 beschikt deze Lumia 1520 over een betere camera, een hogere schermresolutie, meer intern geheugen en een betere processor. Deze verbeteringen uiten zich ook in de prijs :).

De positieve elementen van de 1320 vinden we ook terug in deze 1520. Het design van deze phablet is opnieuw van het hoogste niveau. Als je de Lumia 1520 bovenhaalt krijg je heel wat (jaloerse) blikken.

Functionaliteiten

De algemene functionaliteiten van de Lumia 1520 scoren zeer goed. De missie van Nokia is dan ook duidelijk om de top van de phablet markt te overheersen. De integratie met Windows 8, het besturingsplatform van dit apparaat, lijkt een zeer goeie keuze. Alles loopt zeer vlot en alle noodzakelijke apps zijn aanwezig.

De 20 megapixel camera zorgt voor heel scherpe foto’s en videos. In donkere omstandigheden zien we echter dat de lens soms te weinig licht binnenhaalt, wat ervoor zorgt dat foto’s nogal donker ogen.

De geluidskwaliteit van deze phablet kunnen we op z’n minst correct noemen. Zowel lage als hoge tonen komen tot hun recht via de ingebouwde speakers.

De sterke processor van de Lumia 1520 zorgt ervoor dat Xbox spelletjes spelen, die compatibel zijn met deze phablet, zonder de minste moeite vlot spelen. Het werkgeheugen en de sterke processor zorgen voor een vloeiende gebruikerservaring. Dit laat op zijn beurt toe om verschillende apps op hetzelfde moment te openen en te gebruiken.

Het interne geheugen van 32 gigabyte zorgt voor meer dan voldoende opslagcapaciteit. Daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid om een extern geheugen kaartje (tot 128 gigabyte) te installeren of gebruik te maken van de gratis Microsoft Cloud.

Voor wie en waarom?

Als je jouw digitale foto apparaat aan de kant wil laten liggen, dan scoor je zeker en vast met de Lumia 1520. Wil je comfortabel video kijken op een mobiel apparaat, dan vind je in dit apparaat zeker en vast ook goeie oplossing. Als doorwinterde gamer kan je dankzij de Xbox integratie ook naar hartelust spelletjes spelen en ook als muziekfan kan je met deze Nokia je volledige playlist opslaan en beluisteren dankzij het uitgebreide geheugen.

Echter, de Nokia 1520 is een grote smartphone. Je hebt al redelijk wat plaats nodig in je broekzak of je kostuumvest voor dit apparaat. Gelukkig is het een zeer smalle phablet, waardoor je niet het gevoel hebt met een baksteen rond te lopen. Sowieso raden we je aan deze eerst even te ‘proberen’ vooraleer tot aankoop over te gaan.

Zoals reeds vermeld heeft deze grootte ook een aantal voordelen. Niet op zijn minst de kwaliteit van afbeeldingen, het gemak om op internet te surfen of rechtstreeks foto’s te bewerken. Meer nog, als je OK bent met de grootte, dan zou deze Nokia Lumia 1520 wel eens je smartphone en je tablet kunnen vervangen, twee voor de prijs van één dus…

Wat je beslissing ook moge zijn, Nokia staat nog steeds garant voor goeie kwaliteit, dat is zeker :).

Stay tech’d

Overzicht scores

Look & Feel
8
Functionaliteiten
8
8

Topper

Als je op zoek bent naar één apparaat dat zowel smartphone als tablet functionaliteiten bevat, dan ben je met deze Nokia Lumia 1520 aan het juiste adres. De phablet bevat alle functies die een modale gebruiker verwacht.
Ludwig

Plaats reactie

de-nokia-lumia-1520-is-de-phablet-der-phablets