Scroll to top

Top

Geen reacties

Nokia 3310 | De legende is officieel terug

Gepost op 26/02/2017
Nokia 3310 | De legende is officieel terug

Nokia is terug en dat zullen we geweten hebben. Ze wisten op MWC de aandacht te trekken met de vernieuwde Nokia 3310. En terloops lanceerden ze ook de Nokia 3, 5 en 7, een reeks van Android budgettoestellen. Maar goed, de 3310 dus.

Nagenoeg elk gezin heeft ergens nog een oude Nokia 3310 in de kast liggen. Of het moet zijn dat je die als deurstop gebruikt: je krijgt die dingen immers niet kapot. Het Finse HMD kocht de Nokiarechten op en presenteert nu dus de Nokia 3310 versie 2. De sterktes van het origineel worden behouden: batterijtijd en duurzaamheid. En dat toont zich in een standbytijd van maar liefst 31 dagen. Of je kan 22 uur aan een stuk met man- of vrouwlief bellen.

Het scherm kreeg een upgrade: dit keer komt de 3310 met kleurtjes en een 2,4 inch QVGA scherm. Ook foto’s nemen kan met de nieuwe en dat aan 2 megapixel. Al die foto’s nemen natuurlijk opslagruimte in, die kan je gelukkig uitbreiden met een microSD-kaart.

Nokia Series 30+ is de software die alles aandrijft. Jup, geen apps dus. Wel krijg je Opera Mini als internetbrowser, maar verwacht daar vooral niet teveel van. Ook Snake is opnieuw van de partij.

De nieuwe Nokia 3310 komt 16 jaar na het origineel. Het mag dan misschien wel een basistoestel zijn met een minimum aan functies, toch zal deze ongetwijfeld een gewillige markt vinden. Die markt moet wel nog wachten tot het tweede kwartaal van dit jaar. Dan kan je een nieuwe 3310 oppikken voor 49 euro. Het is nog niet bekend of de covers net zo eenvoudig verwisselbaar zijn als vroeger.

Bram Vandewalle

Plaats reactie

nokia-3310-de-legende-is-officieel-terug