Scroll to top

Top

Geen reacties

Wij hebben 4G op onze iPhone

Gepost op 06/02/2014
Wij hebben 4G op onze iPhone

Wil je ook proeven van 4G snelheden?

Zoals de titel van deze post waarschijnlijk al een beetje verraadt…It is possible om aan 4G snelheden te surfen op je iDevice, echter…De laatste tijd is er heel wat ophef over het feit dat het, zonder een firmware update van Apple, niet mogelijk is om aan 4G snelheden te surfen op je iPhone 5, 5C en 5S.

Via niet officiële wegen was het al mogelijk om 4G aka LTE te activeren op je iPhone 5, 5C en 5S. Het ‘enige’ wat je nodig had waren de juiste informatiebronnen, een gejailbreakte iPhone met Cydia, wat codeerskills en focus. Maar de meeste onder ons zijn niet bereid het risico te lopen hun dierbare iDevice te bricken via gesjoemel, dus blijven we liever even wachten…

Echter, er is licht aan het eind van de tunnel. De drie grote telco’s van ons landje, te weten Belgacom, Mobistar en Base, hebben immers (of zijn bezig) de poorten geopend om 4G aan te bieden op de iPhone.

Al de commotie maakt het niet eenvoudig om nu juist te weten wat er al allemaal officieel mogelijk is. En juist daarom is Technologium er.

Hieronder vind je per grote provider een overzicht van de 4G status voor je iPhone…

Belgacom (Proximus)

Proximus ondersteund 4G op je iPhone 5, 5C of 5S. Proximus heeft ook in het algemeen één van de  sterkste 4G netwerk  in België. Met een heel groot bereik en hoge snelheden.

Mobistar (Telenet)

Voor Mobistar & Telenet (maakt gebruik van het Mobistar netwerk) is er goed nieuws. Als officieel erkende verdeler van de iPhones binnen België slaagt Mobistar er vandaag al in om 4G aan te bieden aan iPhone gebruikers.

Om zeker te zijn van 4G kwaliteit loopt er vandaag een test bij Mobistar. Mobistar abonnees kunnen zich hier inschrijven:

Test 4G als Mobistar abonnee

Telenet is ook volop begonnen met het openstellen van een testomgeving. Wil je als Telenet abonnee zelf mee testen, dan kan je via onderstaande link inschrijven. Snel zijn is de boodschap want er zijn maar 1000 free seats!

Test 4G als Telenet abonnee.

Base (Mobile Vikings)

Net zoals bij Proximus, biedt Base (en Mobile Vikings) vandaag nog geen officiële 4G ondersteuning voor de iPhone 5, 5C en 5S. Hier blijft het dus ook nog even wachten op nieuwtjes.

Officieel nieuws van Mobile Vikings rond 4G op de iPhones vind je hier.

 

Ludwig

Plaats reactie

wij-hebben-4g-op-onze-iphone