Scroll to top

Top

Geen reacties

Nintendo Switch | Overal op pad met Mario en Zelda

Gepost op 20/10/2016
Nintendo Switch | Overal op pad met Mario en Zelda

Vandaag gaf Nintendo een eerste teaser vrij van de Nintendo Switch. Deze console is de opvolger van de niet bijzonder succesvolle Nintendo WiiU.

In de 3 minuten durende trailer krijgen we een eerst blik op het concept van de Switch. Het is een draagbare, hybride console die zowel thuis kan gebruikt worden om in de zetel op je grote flatscreen te spelen als voor een potje Mariokart op de bus. Er zijn niet enkel traditionele controllers, maar ook kleine controllers die je kan gebruiken onderweg of voor multiplayer. Deze heten Joycons.

De games worden bewaard op GameCards, soort kaartjes zoals we die eerder zagen bij de Nintendo DS. Deze zijn typisch iets duurzamer dan optische media, handig voor de mensen met kinderen dus. Het lijkt ons alvast een innovatief en geslaagd concept, dit is wat de WiiU had moeten zijn.

Voor Nintendo zijn het spannende tijden. De NX, die nu dus uit de kast gekomen is als de Switch, moet Nintendo terug in de consolestrijd brengen. De WiiU was een buitenbeentje die het enkel moest hebben van Nintendo’s eigen games. De grote uitgevers zoals EA en Ubisoft lieten de console vooral links liggen en focusten zich op de PS4 en Xbox One. Games voor de Switch werden nog niet bekend gemaakt, maar we noteren met plezier de aanwezigheid van Bethesda in de credits. Deze uitgever is gekend van toppers zoals The Elder Scrolls Skyrim en Fallout 4. Verder zijn er natuurlijk nog The Legend of Zelda en Splatoon te zien.

Krijg je het een beetje warm bij het zien van deze teaser? Je bent niet alleen, maar als alles goed gaat kunnen we in maart al met onze Switch aan de slag. Nu nog lokale multiplayer en Mario Kart en onze lunchpauzes lijken op een Nintendo trailer…

cvn35phwgaahunq

mariokart

plane

onthego

PS De trailer bevestigt alleszins ook de aanwezigheid van een minijack;-)

Bram Vandewalle

Plaats reactie

nintendo-switch-overal-op-pad-met-mario-en-zelda