Scroll to top

Top

Geen reacties

Nieuwe start-ups bij Idealabs

Gepost op 13/09/2014
Nieuwe start-ups bij Idealabs

In een vorig artikel schreven we reeds over een aantal opmerkelijke Belgische initiatieven die (tech) start-ups helpen. Deze hulp kan verschillende vormen aannemen; van financiële ondersteuning tot types van mentorship tussen een start-up en een ervaren ondernemer/onderneming.

Ook Idealabs bevond zich bij deze initiatieven. Het accelerator programma, dat gedurende vier tot acht maand start-ups begeleidt door verschillende fases, met als idee het start-up idee prototype rijp te maken, heeft sindsdien niet stilgezeten. Deze week kondigde de organisatie de tien nieuwe start-ups aan waarin geïnvesteerd (in de breedste zin van het woord) zal worden. De lijst van deze 10 vinden jullie hieronder met telkens een woordje uitleg.

De tien nieuwe start-ups

1. Apprentus: Het betreft een digitale marktplaats waar je op zoek kan gaan naar privé leerkrachten in een aantal domeinen.

2. Intuo: Hier gaat het over een soort van ‘leerplatform’ dat bedrijven kan helpen om hun consumenten meer vertrouwd te maken met producten.

3.On air: Dit is een videodienst die wereldwijde streaming samenbrengt zodat je in 1,2,3 een zicht krijgt op wat er in de wereld aan het gebeuren is.

4.Pith.li: Deze start-up laat je toe om digitale online artikels te markeren en notities toe te voegen, zo’n beetje een digitale Stabilo marker.

5. Hoplr: Deze start-up ontwikkelde een platform dat buurten en buurtbewoners eenvoudig toelaat om met elkaar te delen wat er in de buurt georganiseerd wordt.

6. Salesflare: Een online salestool die aan verkoopsteams toelaat om hun relaties met leads en klanten gemakkelijk bij te houden en op te volgen.

7. Dot: Deze start-up heeft het objectief om het ‘locatie’ probleem voor eens en voor altijd op te lossen. (site nog niet beschikbaar)

8. Geckomatics: Dit bedrijfje wil (via drones etcetera) straten en andere panorama’s beter in beeld brengen. (site nog niet beschikbaar)

9. Campr: Deze Belgische travel start-up wil kamperen een pak socialer maken door kampeerders onderling camping locaties te laten delen. (site nog niet beschikbaar)

10. Scriptbook: Deze start-up focust op het snel kunnen berekenen van potentieel succes van een film gebaseerd op analyses van het script. (site nog niet beschikbaar)

Maken of kraken

Gedurende de vier tot acht maanden is het aan de start-up teams om het onderste uit de kan te halen, en de zeer waardevolle ondersteuning zo serieus mogelijk te nemen. Alhoewel de accelerator een mooi steunpakket aanbiedt, is het uiteindelijk nog altijd aan de start-ups zelf om het te doen!

Wij wensen hen alvast enorm veel succes!

Stay Tech’d!

Ludwig

Plaats reactie

nieuwe-start-ups-bij-idealabs